İzmir Seferihisar’da meydana gelen 6.6 Çanakkale’de de ciddi şekilde hissedildi. 15 saniye süren deprem nedeniyle sokağa dökülen vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.  

Kandilli Rasathanesi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yayınlanan son depremler listesi verilerine göre dün İzmir’de de korkutan bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Ege Denizi olduğu ifade edilirken, sarsıntı Çanakkale’den de  şiddetli şekilde hissedildi. 

Kandilli Rasathanesi verilerine göre merkez üssü İzmir ilinin Seferihisar ilçesi olan 6.6 büyüklüğündeki deprem Çanakkale’de de hissedildi. Panikle sokaklara dökülen vatandaşlar yakınlarına ulaşmak için telefonlara yüklendi. Her hangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı Çanakkale’de deprem korkusu yaşayan vatandaşlar bir süre daha sokaklarda bekleyerek ev ve işyerlerine geri döndüler. 


“BU DEPREM ANA ŞOK, ÇOK SAYIDA ARTÇI OLACAKTIR”
ÇOMÜ Emekli Jeoloji Profesörü ve Deprem Uzmanı Doğan Perinçek, “Deprem Seferihisar ve İzmir güneyinde 6.6 ya da 6.8 büyüklükte. Bu depremin ana şok olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra çok sayıda artçı deprem olacaktır. Hasarlı evlerden uzak durulması önerilmektedir” dedi. Perinçek, “Çanakkale halkına uyarımdır. Özellikle Çanakkale, Çan, Biga, Bayramiç için uyarıyorum. Bu deprem öncü olabilir. Güvenilirliği olmayan binalardan uzak durunuz” dedi.

Mine Tarım