Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Hastanesinde ‘Okutsana’ uygulaması başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Yüz Yüze Eğitime geçilmesi ile ilgili aldığı kararın ardından önümüzdeki hafta okul kantinlerinde ‘Papara’ karta geçileceği açıklanırken, diğer yandan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi idaresi de kantinde ‘Okutsana’ uygulamasına geçti.

 Devlet Hastanesinde Okutsana Uygulamasıyla hasta odalarında sipariş dönemi başladı. ‘Okutsana’ uygulamasını hizmete sokan Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Hastanesi idaresi uygulama sayesinde hastaların odalarına sipariş vermesinin önünü açtı. Uygulama ile hasta odalarında karekodu okutup, katlara sipariş verilebiliyor.

Uygulama hakkında İşte Çanakkale Gazetesi’ne bilgi veren Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Ufuk Tali, “Okutsana uygulaması idaremiz tarafından hastanemizde başlatılan güzel bir uygulama. Pandemi döneminde hasta ve hasta yakınları bu sayede hastane içinde çok dolaşmıyor. İstedikleri malzemeler ve siparişleri ayaklarına geliyor. Uygulama çok fazla merkezde yok, hastanemiz bu anlamda uygulamayı başlatan hastaneler arasında ilk sıralarda yer alıyor” dedi.

Uygulama ile Corona Virüs döneminde kantindeki yoğunluğun önlenmesinin yolu açılırken, refakatçisi olmayan, ya da kantine inemeyen hastalar için kolay sipariş yönetimi olarak bilinen uygulama devreye girdi. Okutsana Mobil Sipariş Uygulaması olarak da bilinen uygulama market, restoran, manav, kasap kısacası sipariş hizmeti veren her sektörde uygulanabiliyor.
Pandemi sürecinde okul ve hastane gibi insan yoğunluğunun olduğu, ortak kullanım alanlarında hastalığın da bulaşma riski göze alarak atılan adımlarla dijtal kartlara geçiş süreci hızlandı

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA OKULLARDA DA BAŞLAYACAK”
Geçtiğimiz hafta İşte Çanakkale Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Çanakkale Kantinciler Derneği Başkanı Aziz Asan da Çanakkale’de okullarda kantinlerde ‘Papara’ kart uygulaması ile temassız kart dönemine geçileceğini ve bununla ilgili okulların belirlendiğini açıklamıştı. Belirlenen limitlerde öğrenciler kantinlerden alışveriş yapabilecek ve veliler de ne tür bir harcama yapıldığını takip edebilecek.

Mine Tarım