2018’de kapılarını ziyaretçilerine açan Anadolu Hamidiye Tabyası içinde bulunan Dijital Gösterim Merkezi, 15 Temmuz tarihinden beri turistleri ağırlıyor. Bu ay Dijital Gösterim Merkezi’nde yıldönümünün gelmesiyle Preveze Deniz Zaferi ziyaretçilerine anlatılıyor.

Çanakkale ili içerisinde nereye kurulacağı konusundan gündeme oturan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dijital Gösterim Merkezi, 9 Kasım 2018’de kapılarını ziyaretçilerine açan Anadolu Hamidiye tabyası içinde turistleri ağırlıyor.

Çanakkale haricinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Bursa, Samsun, Konya, Kayseri, Antalya ve Diyarbakır’da kurulumları tamamlanarak açılan Dijital Gösterim Merkezleri 15 Temmuz programıyla 15 Temmuz’da hizmet vermeye başladı. O tarihten beri her ay farklı programla ziyaretçilerini ağırlayan Dijital Gösterim Merkezi 28 Eylül tarihinin 1538 yılında yaşanan Preveze Deniz Zaferinin yıldönümü olmasıyla bu ay Preveze Deniz Zaferi Programıyla ziyaretçilerine kapılarını açtı. Programda ayrıca Karadeniz’deki doğalgaz çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı da yer alıyor.

6 GÜN ZİYARETE AÇIK
Hafta içi ve hafta sonu Salı günleri hariç 12:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilen Dijital Gösterim Merkezi, haftanın 6 günü vatandaşların ziyaretine açık. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dijital Gösterim Merkezlerini milli, tarihi, kültürel ve bilimsel zenginliklerimizi yeni iletişim ve gösterim tekniklerini kullanarak vatandaşların erişimine sunduğunu yaptığı açıklamayla belirtti.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ ALINIYOR
Dijital Gösterim Merkezi personeli, ‘’Şu an burada Preveze Deniz Zaferinin yıl dönümü ile ilgili bir videomuz var. Diğer salonda Karadeniz’deki doğalgaz çalışmalarıyla ilgili, bilgilendirme videosu var. Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan kısa bir video var. Çıkışta da son olarak yine Karadeniz’deki doğalgaz çalışmalarıyla ilgili bir videomuz var’’ açıklamasında bulundu.
Dijital Gösterim Merkezi ziyaretçilerini açıldığı günden beri koronavirüs tedbirlerini alarak ağırlıyor. Ateş ölçer ve maske kontrolünün ardından gösterim merkezine giren ziyaretçileri 5 bölümden oluşan dijital merkezlerin ilk bölümü olan fuaye alanı karşılıyor. Ziyaretçiler, fuaye alanında gösterim merkezi hakkında bilgi sabihi oluyor. Ayrıca Dijital Gösterim Merkezinde Görme ve işitme engelli Çanakkaleliler için “görme engelli yolu” bulunuyor. Dijital Gösterim Merkezinde işitme Engelliler için işaret lisanıyla anlatım imkanı da sunuluyor. Fuaye alanının ardından ziyaretçiler Dijital Gösterim Merkezlerinin, 360 derece görsel deneyim alanına, dijital gösterim yapılan bir tünelden geçilerek giriyor. Bu alanda, Preveze Deniz Zaferi anlatılıyor. Dijital gösterimde aynı zamanda sinematik ses sistemi de ziyaretçileri adeta  o ana götürüyor.

29 EKİM PROGRAMI GÖSTERİLECEK
Her ay içeriklerini farklı bir tema ve konsept üzerine geliştiren Dijital Gösterim Merkezlerinde, gelecek aylarda 29 Ekim ve 10 Kasım programlarının da dijital gösterimleri gerçekleşecek. Milli bayramlarda gösterimin değiştiğini belirten Dijital Gösterim Merkezi personeli, ‘’Preveze Deniz Zaferinin yıl dönümü olduğu için onunla ilgili bir videomuz var.3-4 gün sonra 29 Ekim gösterimlerine geçeceğiz sonra 10 Kasım… Önemli günlere göre programımız değişiyor. 20 günü aşmayacak şekilde programımız değişiyor’’ dedi.

Dilvin Altıkardeş