Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın TOBB MEYBEM işbirliğinde düzenlenen Mesleki Yeterlilik sınavları ara vermeden devam ediyor. 7 Ekim 2020 Çarşamba günü başlayan ve 3 gün sürecek olan Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu sınavlarına 39 aday başvuru yaptı.

Mesleki Yeterlilik Sınavları hakkında bilgi veren Genel Sekreter Sema Sandal; “ T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çatısı altında kurulan Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından akredite edilmiş kuruluşlar tarafından verilen Mesleki Yeterlilik Belgelerinin önemi her geçen gün artıyor. Bugün itibariyle Belge Zorunluluğu kapsamındaki meslek sayısı 143 oldu. Çanakkale’de son dönemde Motorlu Kara Taşıtları ve Emlak sektörlerine yönelik Mesleki Yeterlilik belgesi başvurularında artış var. Ticaret Bakanlığı’nca hazırlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına dair Yönetmelik 15 Ağustos 2020 tarihli ve 31214 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih olan 15.08.2020 itibariyle ikinci el otomobil satışına ilişkin gelir veya kurumlar vergisi veya ilgili Oda kaydını ibraz eden kişiler için herhangi bir diploma şartı aranmayacak. 01.09.2020 tarihinden itibaren Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu (Seviye 5) sınavlarında daha önce belirtilen faaliyetlerle iştigal edildiğine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi veya ilgili oda kaydını ibraz edemeyenler için lise diploması sınav giriş şartı olarak uygulanacak. Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı (Seviye-4) sınavlarında ise herhangi bir belge veya diploma giriş şartı olarak aranmama şartı getirilmiştir” dedi.

Sandal, Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 Mesleki Yeterlilik belgesi alan adayların Yetki Belgesi alabilmeleri için Ticaret Bakanlığı tarafından kurulan “İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Bilgi Sistemi- https://ietts.gtb.gov.tr/” web sitesi üzerinden online olarak başvuru yapabileceklerini belirtti.
 


Kaynak: Haber Merkezi