Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Abdullah Deniz başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Meclis Başkanı Abdullah Deniz “Ermenistan’ın Yukarı Karabağ'da uluslararası hukuku ve ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan topraklarında sivil yerleşim yerlerini ve sivilleri hedef alan saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Bizler Azerbaycan'da işlenen suçun karşısında Can Azerbaycan'ın daima yanındayız. 'Tek millet, iki devlet' diyerek, tüm kuvvetimizle yanında yer aldığımız Azerbaycan yalnız değildir. Ermenistan, gerçekleştirdiği bu alçakça saldırılarla, kalıcı barışın ve istikrarın tesisi önündeki engel olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. Tüm gücümüzle Azerbaycan'ın vatan savaşını destekliyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın ki bu süreç, Azerbaycan'ın kesin zaferiyle sonuçlanacaktır" dedi.
 
DİTAP ÜLKE TARIMI ADINA DİJİTALLEŞMEDE ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI
Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen konuşmasında, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın hayatı geçirdiği bu sistem tarımda, üretimde reform niteliğinde. Tarım ve gıda sektörünün tüm paydaşlarının kullanımına açılan sistem sayesinde, sözleşmeli üretim yaygınlaşarak ulusal gıda arzı daha sürdürülebilir olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Üzen şöyle devam etti; “Covid-19 salgını tarımın ne kadar önemli ve vazgeçilemez bir sektör olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Ülkemiz tarımsal üretimde kendi kendine yetebilecek dünyadaki ender ülkelerden birisi. Bu noktada uygulamaya konulan DİTAP, tarım ürünlerinin doğrudan satışının sağlanması, ihracata yönelik pazarın artması, üretim ve tüketim bölgeleri arasındaki mesafelerin kısalması ve birçok işlenmiş ürünün markalaştırılıp, katma değerinin artırılarak pazarlanmasına ve israfın önüne geçilmesine büyük ölçüde katkı sağlayacak. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ile ortak yürüttüğümüz DİTAP Projesi kapsamında tüm üyelerimizi, üreticilerimizi www.ditap.gov.tr adresinden sisteme dahil olmalarını bekliyoruz.”
 
YENİ EKONOMİ PROGRAMI HAYIRLI OLSUN
Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Başkan Üzen; “Yeni Ekonomi Programı girişimciliğe, teknolojiye, yüksek katma değerli yurt içi üretime odaklanılmış olması, program döneminde yüzde 5 ve üzerinde yüksek büyüme hedeflenmesi nedeniyle özel sektöre heyecan ve moral verdi. Reel sektörü, KOBİ'leri, üreticileri ve yatırımları destekleme yönündeki adımların devam edecek olmasını da memnuniyetle karşılıyoruz. Biz iş dünyası olarak ülkemizin hedefleri doğrultusunda tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 
ÜYELERİMİZİN SORUNLARININ TAKİPÇİSİYİZ
Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, 28.09.2020 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında video konferansla gerçekleştirilen Marmara Trakya Bölge toplantısına katıldığına ilişkin bilgi verdi. Ayrıca bu toplantıda, üyelerin talepleri, sorunları ve çözüm önerilerinin TOBB’a sunulduğunu belirtti.
 
TOBB ÜYELERİNE ÖZEL TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Swiss RE ile NN Group bünyesinde faaliyet gösteren NN Hayat ve Emeklilik arasında bir işbirliği gerçekleştirildi. Proje kapsamında 81 il ve 160 ilçedeki 1,5 milyon üyeye, ailelerine ve buralarda görev yapan yaklaşık 13 milyon çalışana, uygun koşullarda tamamlayıcı sigortaya ulaşma imkânı sunulacak. Bu sigorta kapsamına katılanlar ülke çapında 81 İl’deki 570 hastanenin sağlık imkânlarından yararlanabilecek.
 
Konu ile ilgili olarak ÇTB Meclisine NN Hayat –Önce Sağlık, Tamamlayıcı Sağlık sigortası ile ilgili bilgilendirme yapmak üzere Tuar Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd.Şti. yetkilisi Yıldıray Gürler konuk olarak katıldı. Yıldıray Gürler sunumunda, “TOBB ve NN Hayat ve Emeklilik işbirliğinde başlatılan Tamamlayıcı Sağlık Sigortasıyla, özel hastanelerin sağlık imkânlarından yararlanmamızın sağlandığı, kamunun karşılamadığı sağlık giderlerinin de üstlendiğini belirtti. Ayrıca hem daha fazla hastaneye, hem de daha kaliteli hizmete ulaşmak mümkün oluyor. Özellikle Avrupa’da, kamu sağlık sigortası tarafından karşılanmayan ya da kısmen karşılanan hizmetler için, tamamlayıcı sağlık sigortası giderek daha fazla kullanılıyor” dedi.
 
ÇTB olağan meclis toplantısında, ilgili gündem maddeleri müzakere edilerek kararlar alındı. Meclis başkanlık divanı tarafından, ilgili gündem maddeleri kapsamında, bir önceki toplantının karar özeti, mali konular, Ağustos ayı faaliyet raporu sunuldu. Gündemde yer alan diğer hususlar müzakere ve oylama yapılarak ilgili kararlar alındı. Gündem maddeleri tamamlanan ÇTB Eylül ayı meclis toplantısı, iyi dilekler sunularak, Meclis Başkanı Abdullah Deniz tarafından sona erdirildi.


Kaynak: Haber Merkezi