Pandemi sürecinde uçak seferlerinde azalma yaşandı.Genellikle dolulukla giden İstanbul seferi ise tamamen kaldırıldı. Pandemi sürecinde sadece haftanın 3 günü Ankara seferi mevcutken vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılan İstanbul seferlerinin ise ne zaman başlayacağı merak konusu oldu.

THY’nin Çanakkale’deki tek yurtiçi yurtdışı yetkili bilet satış acentesi sahibi olan 25 yıldır bu mesleği icra eden İkbal Akça, uçuşlar için THY’den resmi bir açıklama yapılmadığını açıkladı. Havaalanı içindeki THY personelleriyle de her zaman iletişim halinde olduğunun bilgisini veren Akça, “Çanakkale İstanbul uçuşlarının ne zaman başlayacağı henüz belli değil. Sistemde 1 Kasım itibariyle gözüküyor ama bu uçuşlar bir sene önceden yüklenmiş kış tarifesidir.  Şu anda Pandemi’den dolayı THY planlamalarını aylık yapmaktadır. O yüzden sistemde görünen seferlerin olup olmayacağı net değil’’ dedi
Çin’de ortaya çıkan Korona virüsün Mart ayında ülkemizde de görülmesiyle birlikte alınan ilk önlemler arasında uçak seferlerinin iptal edilmesi kararı alınmıştı. Bu bağlamda uzun süre hem yurtiçi hem de yurtdışı seferler durmuştu. Uçak firmaları, yaz ayındaki turizm haraketliliği ve vakaların azalmasıyla yeniden uçak seferlerine başlasa da seferlerde azaltma kararı aldı.
Pandemi’den önce Çanakkale’de tek tarifeli seferi olan Türk Hava Yolları(THY) Çanakkale’den İstanbul’a uçuşlarını kaldırdı. Eskiden her gün Çanakkale’den Ankara’ya gidiş dönüş olan seferlerini de hafta da 3 güne düşürdü.

THY’nin Çanakkale’deki tek yurtiçi yurtdışı yetkili bilet satış acentesi sahibi olan 25 yıldır bu mesleği icra eden İkbal Akça, uçuşlar için THY’den resmi bir açıklama yapılmadığını açıkladı. Havaalanı içindeki THY personelleriyle de her zaman iletişim halinde olduğunun bilgisini veren Akça, “Çanakkale İstanbul uçuşlarının ne zaman başlayacağı henüz belli değil. Sistemde 1 Kasım itibariyle gözüküyor ama bu uçuşlar bir sene önceden yüklenmiş kış tarifesidir.  Şu anda Pandemi’den dolayı THY planlamalarını aylık yapmaktadır. O yüzden sistemde görünen seferlerin olup olmayacağı net değildir’’ dedi.
Akça, zaman zaman İstanbul seferlerini soranlar olduğunu belirterek ‘’THY resmi bir açıklama hiçbir şekilde yapmadı. Sistemde Kasım ayında görünen uçuşlar eğer olacaksa zaten 15 gün önceden belli olur’’ açıklamasında bulundu.

“ÇANAKKALE’NİN ULAŞILABİLİR BİR ŞEHİR OLMASINI İSTİYORUZ”
Çanakkale’deki acentelerin uçuşların artmasını istediğinin üzerinde durarak ‘’Biz acenteler tabii ki de uçuşların daha fazla olmasını istiyoruz. Çanakkale’nin ulaşılabilir bir şehir olmasını istiyoruz. Ankara seferlerimiz de haftanın her günü olurken bu Pandemi döneminde haftada 3’e düştü. Birçok yere aktarma veremiyoruz. Yolcular mecburen, İstanbul, Edremit ya da İzmir’den uçağa binmek zorunda kalıyorlar. Otobüs yolculuğu yapmak zorunda kalıyorlar ki bu Pandemi döneminde de yolcuların çok istemedikleri bir şey. Ankara uçağımız zaten düzenli bir şekilde her gün varken doluluk oranı iyiydi. Aktarma konusunda da saatleri iyiydi. İstanbul uçağımızda keza öyle, aktarmalı yolculara da hitap ediyordu. Şu an İstanbul uçağımız yok. Ne zaman başlayacağı da belli değil. Umarım bu Pandemi dönemi bir an önce biter eski haline döner seferler’’ dedi.
Şu anda var olan uçuşlar hakkında bilgi veren Akça, ’’Ankara uçuşları Cuma, Cumartesi ve Pazartesi günleri Çanakkale’den kalkıyor. Bir gece önceden Ankara’dan geliyor. Sabah ise buradan Ankara’ya gidiyor’’ dedi.

Dilvin Altıkardeş