Temeli 2019 yılında atılan 116 Jandarma Kavşağı’nda yer alan toplam 15 bin metrekare yüzölçümlü olacak yeni bina 7 kat olarak planlandı. Bina, 111 araçlık otopark alanına da sahip olacak.
Çanakkale’nin nüfusu, personel sayısı, olay sayısı ve şehrin büyümesi göz önünde bulundurularak projelendirilen binada çalışmalar devam ediyor. Kaba inşaatı bitmek üzere olan ve yüzde 70’i biten yeni emniyet binasının katları da tamamlandı.
Yeni binada vatandaşların ve personelin ihtiyaçları doğrultusunda ferah çalışma odaları, bodrum katında depoları, şubelere ait arşivler ve güvenlikli kartlı geçiş kapıları bulunacak. Binada ayrıca personelin eğitimi ve bilgi paylaşımı için akıllı sınıf, toplantı odaları, olağan üstü durumlarda durum yönetimi için Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü, 4. katta il merkezi ve ilçelerin kamera sistemi görüntülerini görecek şekilde Kriz Merkezi toplantı salonu planlandı. Operasyonel birimlerin kendi şube içlerinde nezarethaneler, avukat görüşme odaları, muhafaza altına alma odaları, teşhis odaları ile birlikte sistem odaları da ayrı ayrı bina planına dahil edildi.
 
İl Özel İdaresi  Genel Sekreteri Abdullah Köklü de geçtiğimiz gün Çanakkale İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürü Özgür Şahin ile birlikte, 20 bin metrekare inşaat alanına sahip,  7 kat olarak planlanan, vatandaşların ve personelin ihtiyaçları doğrultusunda hizmet verecek olan Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası çalışmalarında incelemede bulunmuştu.
 
 
Mine Tarım