Çanakkale Merkez’de Civler Köyü’ne bağlı Çanakkale’nin en güzel mesire yerlerinden biri olan tarihi Kemerdere’de GMKA desteğiyle su kemerinde bir buçuk ay önce başlayan restorasyon çalışmaları İl Özel İdaresi çalışmaları kapsamında sürüyor.  Tarihi Antik Roma dönemine uzanan, doğal güzelliği ve yüzlerce yıllık kalıntılarıyla dikkat çeken kemerde bakımsız taşlar Edirne’den gelen özel taşlarla yenileniyor. Restorasyon bitince gölet alanı aynı zamanda piknik alanı olarak da halka açılacak. Antik kemerde ve çevresinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren AK Parti Çanakkale İl Genel Meclisi Üyesi Şener Akçay, “Antik kemere zarar verilmiyor, köprüdeki eski taşlar yenileniyor” dedi.

Kemerdere Köyü sınırları içerisinde bulunan Milattan Önce 753-Milattan sonra 476 yılları arasını kapsayan Erken Roma döneminde bölgeye su götürmek amacıyla inşa edilen antik kemerde restorasyon çalışmaları 1,5 aydır sürüyor. İhalesi mevzuat gereği İl Özel İdare tarafından yapılan, bütçesi GMKA’dan sağlanan, İl Kültür Müdürlüğü’nün desteğiyle başlayan Kemerdere Köprüsü restorasyonunda yapılan çalışmalar hakkında İl Genel Meclisi AK Parti Meclis Üyesi Şener Akçay İşte Çanakkale Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

“KÖPRÜ BİR BUÇUK AY SONRA YENİ HALİNE KAVUŞMUŞ OLACAK”
Antik kent kalıntılarının doğal güzelliğin adresi olan Çanakkale’nin Kemerdere Köyü’nde bölgede yapılan çalışmalar ile ilgili alana gölet alanına son zamanlarda giden kampçılar ve vatandaşlar restorasyon çalışmalarına ilişkin endişelerini sosyal medya üzerinden paylaştı. Sosyal medyada devam eden restorasyon ile ilgili yapılan çalışmaların sıvalama olduğu antik kemere zarar verdiği, yol açıldığı ve sonradan açılan yol yüzünden ağaç kesiminin yaşandığı iddialarına da açıklık getiren Şener Akçay, “Kemerdere Antik Köprüsü ve gölet alanını yenileme projesinde bakımsız kemer restore ediliyor. İş makinası giremediği için orada yol açılması için Yüksel Ergen’in tapulu arazisi kullandı, kemer uzun süredir bakımsız bir durumdaydı ve tadilata ihtiyaç vardı. Bu nedenle Edirne’den özel taşlar getirtildi. Proje tamamlandığında piknik alanları oluşturulacak ve insanlar gölet etrafında ahşap banklarda oturabilecek. Şu anda yapılan işlem köprünün kırık taşlarının onarılmasıdır. Edirne’den getirtilen taşlarla tadilat olacak. Kemerin dokusu bozulmayacak. Köprü bir, bir buçuk ay içinde yeni haline kavuşmuş olacak. Bunun yanı sıra orada Kemerdere bölgesinde yol asfaltlama işlemi de yapacağız. Bütün bu işlemler Valilik bilgisindedir” diye konuştu.

Mine Tarım