Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim sürecinde teknolojiye erişim eksikliği ve internet sorunu yaşayan öğrenciler için 81 ilde bin 420 EBA destek noktası kurdu. Çanakkale’de Ayvacık, Küçükkuyu, Bayramiç, Çan, Eceabat, Gelibolu, Bozcaada, Gökçeada ve Çanakkale Merkez’de toplam 9 tane EBA Destek noktası açıldı.  

Evlerinden uzaktan eğitime katılma imkanı olmayan öğrencilerin, eğitimden geride kalmaması ve EBA'dan faydalanmalarını sağlamak için okullar ve kurumlarda EBA destek noktaları oluşturuldu. Çanakkale’de ilk etapta 9 noktada EBA Destek Noktası kurulduğunu açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz İşte Çanakkale Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, bu sayının önümüzdeki hafta 42’ye ulaşacağını ifade etti. Sayının 100’e ulaşmasının hedeflendiğini kaydeden Yılmaz, “Uzaktan eğitim sürecinde teknolojiye erişim eksikliği ve bazı internet bağlantı sorunu yaşayan öğrencilerimizin olduğunu biliyoruz. Özellikle imkanı olmayan çocuklarımızın EBA Destek Noktalarına gelmeleri noktasında öncelikli davranılması konusunda hassas olmalıyız. Pandemi süreci devam ettiği için bu noktalarda sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralarına uygun şekilde eğitim verilmektedir” dedi.

“HEDEFİMİZ YÜZ YERDE EBA DESTEK NOKTASI AÇMAK”
Uzaktan eğitimde erişimde yaşanan sınırları kaldırdıklarını söyleyen Müdür Ferhat Yılmaz, “Çanakkale’de 4 ilçede EBA Destek Noktası oluşturduk. 42 sayısına önümüzdeki hafta ulaşacağız, hedefimiz ise yüz ayrı noktada öğrencilerimize hizmet vermek” dedi. Süreçte bilgisayar anlamında donanımsal açıdan eksiklik olmadığını kaydeden Ferhat Yılmaz, “Corona Virüs nedeniyle piyasada kulaklık ve aksesuar gibi malzemeleri temin etme noktasında sıkıntı yaşıyoruz” dedi. 
Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü EBA Destek Noktaları hakkında da bilgi veren Yılmaz, Ayvacık Halk Eğitim Merkezi, Gülpınar Şehit J. Uz. Çvş. Ayçan Özdil Ortaokulu, Küçükkuyu Fernur Sözen Ortaokulu, Bayramiç Halk Eğitim Merkezi, Evciler Şehit Osman Özkan Ortaokulu, Bayramiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gazi Ortaokulu, Çan Halk Eğitim Merkezi, Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Eceabat Opet Tarihe Saygı Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Gelibolu Namık Kemal Ortaokulu, Gazi Süleymanpaşa İlkokulu, Yenice Halk Eğitim Merkezi, Hamdibey Çok Programlı Anadolu Lisesi, Pazarköy Şehit Halil Kandemir Ortaokulu, kalkım Ortaokulu, Akçakoyun Yatılı Bölge Ortaokulu, Merkez İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Cemal Demir Anadolu imam Hatip Lisesi Şemsettin Fatma Çamoğlu Ortaokulu, Turgut Reis Ortaokulu Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Eğitimi Merkezi Şehit Halis Demir İmam Hatip Ortaokulu, Biga Tevfik Emin Başarır İlkokulu İÇDAŞ Fen Lisesi, Çiçeklidede Özel idare ilkokulu, Şehit İbrahim Ateş Kız Anadolu, İmam Hatip Lisesi, Halk Eğitim Merkezi, İÇDAŞ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bozcaada Halk Eğitim Merkezi, Ezine Gazi Ortaokulu,  Gökçeada Ortaokulu, LAPSEKİ Plevne Ortaokulu, Şehit Hüseyin Çetin imam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilerin hizmet alabileceğini belirterek, “Bilgi her yerdedir. Öncelik imkanı olmayan öğrencilerimizindir” dedi.

Özel Haber: Mine Tarım