Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 38 ilde ‘Türkiye'nin Karavan Park Haritası’nı oluşturarak alternatif turizmi harekete geçirmeyi hedefliyor. Corona Virüs sonrası daha da yaygın hale gelen karavan turizmin canlanması için adım atan MUSİAD turist sayısının artması için çaba gösterecek.

Türkiye’de turizmi canlandırmak için harekete geçen MÜSİAD, Karavan Park Projesi kapsamında, aralarında Çanakkale’nin de yer aldığı 38 ilde ‘Türkiye’nin Karavan Park Haritası’nı oluşturmak için kolları sıvadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle derneğin üstlendiği proje için belirlediği illerde çalışmalarına başladı. Çanakkale’nin karavan turizmi için önemli bir lokasyon olduğunu belirten MÜSİAD Çanakkale Şubesi Başkanı Şerif Mutlu, “Çanakkale MUSİAD olarak Genel Merkezimiz ve Bakanlık ile birlikte yılbaşına kadar çalışmalarımızı sürdürüp, lokasyonları tespit edeceğiz” dedi.  
Çalışmalar kapsamında Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kilis, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Trabzon potansiyel iller olarak seçildi. 
“YILBAŞINA KADAR LOKASYONLAR TESPİT EDİLECEK”

Proje çerçevesinde Çanakkale’nin karavan turizmi ile ilgili önemli bir lokasyon olduğuna dikkat çeken MÜSİAD Çanakkale Şubesi Başkanı Şerif Mutlu, “Çanakkale olmazsa olmazlardan. Çanakkale Merkez ve ilçelerde lokasyon alanlarını belirlemek için Genel Merkezimiz ve Bakanlığımız ile birlikte çalışmalarımız sürüyor. Belirlediğimiz takvime göre yılbaşına kadar karavan turizmi için lokasyonlar tespit edilecek” dedi.
“KARAVAN TURİZMİ DÜNYADA OLDUKÇA YAYGIN”
Corona Virüs ile karavan turizmine olan ilginin arttığına dikkat çeken Başkan Şerif Mutlu, Dünya’da oldukça yaygın bir turizm çeşidi olan karavan turizmin yaygınlaşması için harekete geçildiğini belirterek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle MÜSİAD Genel Başkanımız Abdurrahman Kaan ile birlikte Türkiye'nin Karavan Park Haritası'nı oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Turizm bölgesi olan Çanakkale karavan turizmi için çok uygun. Bu noktada, proje kapsamında belirlenen 38 il arasında Çanakkale’nin özel bir önemi var. Ülkemizde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini bu alana çekerek yaygınlaştırılması amacıyla çeşitli  çalışmaları yürütüyor ve projeleri geliştiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan proje detayları ile ilgili bilgi veren MÜSİAD Genel Merkez Turizm Komite Teşkilat Başkanı Ümit Hotaman ise, “80 ile 100 metrekare alanında her karavan için bir park alanı olacak. Gezginlerin temiz suya ulaşabileceği, atık sularını boşaltabileceği ve elektriğini sorunsuz kullanabileceği alanlar oluşturuyoruz. Ekim ve Kasım kapsamında tüm şehirleri gezeceğiz. Resmi kurum ve kuruluşlarla gerekli prosedürlerin görüşmeleri yapılacak’’ ifadelerini kullandı.

Özel Haber: Mine Tarım