Giresun’da yaşanan sel felaketinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Onur Kıran, memleketi Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel olup, aktı. 

Giresun ve ilçelerinde yaşanan sel felaketi Çanakkale’ye de şehit ateşi düşürdü. Giresun ve ilçelerinde yaşanan çok şiddetli yağışların ardından yaşanan sel felaketinde kurtarma çalışması için göreve giden jandarma devriye ekibinin aracı Tirebolu-Doğankent karayolunda menfezin çökmesi sonucu, sele kapıldı. Sele kapılan jandarma devreye aracında bulunan beş Mehmetçik şehit oldu. Şehit olan Mehmetçiklerin arasında bir Çanakkalelinin de olması Çanakkale’ ye şehit ateşini düşürdü. Olayda yaşanan sel felaketi nedeni ile yardıma giden Jandarma Uzman Çavuş Onur Kıran şehit oldu.

AĞABEYİNİN DÜĞÜNÜ İÇİN ECEABAT’A GELMİŞTİ
Giresun’da yaşanan sel felaketinde yardıma giden jandarma devriye arasının, menfez çökmesi sonucu sele kapılması ile 5 silah arkadaşı ile şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Onur Kıran kısa bir süre önce Abisi Umut Kıran’ ın yapılacak düğünü için Eceabat’ a geldiği ancak tekrar göreve çağırılması nedeni ile göreve gittiği bilgisine ulaşılırken şehit uzman çavuş Onur Kıran’ın şehit düştüğü haberi Çanakkale’yi üzüntüye boğdu.  Şehit Kıran’ın Eceabat’taki  baba ocağı olan Çamburnu Sitesi’ndeki apartman başta olmak üzere sitenin tüm apartmanları Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit Onur Kıranın şehit olduğu haberi Babası Müjdat Kıran, Annesi Filiz Kıran ve abisi  Umut Kıran’ı yaşa boğdu. Şehit onur Kıran’ın nişanlı olduğu bilgisine de ulaşıldı. Şehir haberinin Eceabat’a ulaşmasının ardından şehidin Baba ocağı Çamburnu Sitesine taziye çadırları kuruldu.

ŞEHİDİN NAŞİ ASKERİ KARGO UÇAĞI İLE ÇANAKKALE’ YE GETİRİLDİ
Giresun’ da yaşanan sel felaketinde görevi başında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş’un naaşı hafta sonu Giresun’dan askeri kargo uçağına konuldu ve havalanan askeri kargo uçağı saat 20.30 sularında Çanakkale hava alanına iniş yaptı. Şehit Onur kıran silah arkadaşlarının omuzlarında Çanakkale hava alanında cenaze aracına kondu.  Şehit Kıran’ın naaşını, babası Müjdat Kıran, annesi Filiz Kıran, akrabaları ve yakınları ile Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdür Vekili Alaaddin Tekin askeri ve mülki erkan karşıladı. Şehit Kıran’ın naaşı havaalanında düzenlenen törenin konvoy eşliğinde Eceabat’a götürüldü.

ONUR KIRAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Dün akşam askeri kargo uçağı ile Çanakkale hava alanına getirilen ve ardından da baba ocağı olan Eceabat’ta götürülen şehit Onur Kıran’ın naaşı bugün yine konvoy eşliğinde Çamburnu sitesinde bulunan baba ocağına getirildi. Çamburnu sitesi apartmanları Türk Bayrakları ile donatılırken çok sayıda Çanakkaleli ve Eceabatlılar Şehit Onur kıran için dualar okumaya geldi. Şehit Uzman Çavuş Onur Kıran Burada dua edilmesinin ardından helallik alındı. Helallik alınmasının ardından Şehit onur kıran’ın naaşı konvoy eşliğinde Eceabat Kabristanlığına getirildi. Daha sonra Eceabat ilçe mezarlığında cenaze töreni düzenlendi. Törene Şehit Kıran’ın babası Müjdat Kıran, annesi Filiz Kıran, abisi Umut Kıran, akrabaları ve yakınları ile İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Vali İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tahsin Saruhan, Çanakkale Belediye Başkan Vekili İrfan Mutluay, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli ve askeri ve mülki erkan katıldı. Burada kılınan cenaze namazının ardından Şehit Onur Kıran son yolculuğuna uğurlandı.

Ogün İnal