LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrencinin eğitimlerine devam edeceği okullar belli oldu. Corona salgını devam ederken, öğrencilerin LGS’de yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 10-14 Ağustos 2020 tarihlerinde alınmaya başladı.

Tarihlerin açıklanmasının ardından öğrenciler kayıt olmaya hak kazandıkları okullara kayıtlarını yaptırmaya başladı. Lise kayıt heyecanı yaşayan veliler dün Çanakkale’de de birinci tercih sonuçlarına göre çocuklarını kayıt ettirdi. Kayıt yaptıran velilere Corona ile ilgili yazılı uyarı yapılırken, serbest kıyafet konusu sınırları içinde öğrencilerin uymaları gerekli kurallar da hatırlatıldı. Kayıt esnasında ücret talep edilmezken, çeşitli kırtasiye ihtiyaçları istendi.

KIYAFET SERBEST, KURALLAR VAR
Çocuğunu okula kayıt ettiren velilerden T.K gazetemize yaptığı açıklamada, “Çocuğumu Çanakkale Merkez’de, puan durumuna göre ilk tercihi olan bir Anadolu Lisesi’ne kayıt ettirdim. Kayıt esnasında bizden A-4, 5 adet telli dosya ve klasör istediler. Yapılan genel bilgilendirmede kıyafet serbestliği olduğunu belirttiler. Buna göre belli kurallar olduğunu ifade ettiler.  Öğrencilere askılı bluz, tayt, yırtık kot, dekolte giysilerin yasak olduğunu ve boyalı ya da röfleli saç ve makyaj ile öğrencilerin okula alınmayacağını söylediler” dedi.

VELİLERE YAZILI CORONA UYARISI
Corona Virüs salgınına karşı ise veli olarak tedirginlik yaşamaya devam ettiğini belirten T.K, “12’nci sınıflar 3 haftadır etüde devam ediyorlarmış, bu noktada okul yönetimi bize tedbirlere uyulduğunu  söyleyerek, corona formu verdiler, formda Corona Virüs semptomu gösteren öğrencinin okula gönderilmemesi gerektiği ve olası bir durumda da okul yönetimine bilgi verilmesi gerektiği yazıyor” şeklinde konuştu.
Öte yandan Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 17-21 Ağustos 2020 tarihlerinde alınacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil başvuru sonuçları 24 Ağustos 2020 tarihinde ilan edilecek.24-26 Ağustos 2020 – Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il ve ilçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvurularının Alınması söz konusu olacak.
 
Mine Tarım