Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı tarafından 10 Ağustos Anafartalar Zaferi’nin 105’ncı yıldönümü ve TBMM’nin 100. Yılı olması nedeniyle Anadolu Hamidiye Tabyaları’nda video mapping gösterisi ve zafer konseri düzenlendi.
Düzenlenen konserde Ferhat Göçer, Azerin ve Ferman Akgül sahne aldı. Pandemi süreci nedeniyle seyircisiz düzenlenen konser TRT Müzik kanalında canlı yayınlandı. Etkinlikte, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün savaştaki üstün başarısı anlatıldı. Hilal isimli video gösterimi yapıldı. Video gösterimi ardından ilk olarak Azerin sahne aldı. Ardından sahneye Ferman Akgül Çanakkale Türkülerini seslendirdi. Ferhat Göçer son olarak sahne alıp ‘Çanakkale içinde vurdular beni’ isimli türküyü söyledi.
Düzenlenen programa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demirci, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir katıldı.
Çanakkale türkülerini seslendirdikten sonra duygularını dile getiren sanatçı Ferman Akgül, “Eşim Danimarkalı ve ona anlatmaya çalışıyorum. Bizim kültürümüzü, bizim yaşadığımız savaşları orda benim tüylerim diken diken olmaya başladı. Böyle müzisyenlerle güzel bir atmosferde birazcık heyecanım dindirmek için konuşuyorum. Atatürk’e, tüm şehitlerimize sonsuza kadar teşekkürü borç bilirim. Ayrıca bize ruhlarını emanet etmiş olan onuruyla savaşmış olan askerler de saygıyla anıyorum” dedi.
Ferhat Göçer’in türküleri seslendirmesiyle program sona verdi.
Ogün İnal