Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi eski Üyesi Ünsal Öntürk Muharrem İnce’nin yeni parti kuracağı yönündeki iddialar sonrası CHP’de tansiyonun yükselmesine tepki gösterdi.
İnce’ye ve Kılıçdaroğlu’na hakarete varan söylemlerin kullanılmasını eleştiren Öntürk, “Biz hangi ara bu kadar düşman olduk birbirimize? Ev değil, memleket yanıyor. Memlekette bizim yaptığımıza bakın. Yazık çok yazık. Böyle devam edersek, değil yüzde 51, yüzde 31 i bile bulamayız. Herkes aklını başına alsın” dedi.
İl Genel Meclisi’nde görev aldığı süre boyunca etkin siyaset yapan partinin tecrübeli isimlerinden Ünsal Öntürk sosyal medyada yaptığı paylaşımda duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Öntürk, “Çok üzgünüm arkadaşlar. Son günlerde sosyal medyada bakıyorum. CHP’lilerin yarısı ömrünü bu partide geçirmiş kendi deyimi ile partinin her kademesinde hizmet etmiş Sayın Muharrem İnce’ye demediklerini bırakmıyorlar, hakaretin bini bir para. Partinin diğer yarısı da Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve genel merkez yöneticilerine türlü laflar ve hakarete varan eleştiriler. Arkadaşlar biz hangi ara bu kadar düşman olduk birbirimize, hangi ara bu kadar sevgisiz olduk? Lütfen kendimize gelelim. Her ikisi de bu partinin değeridir, ikisi de bu partinin evladı. Halkımızın gündemi evine ekmek götürememek, ülkemizin durumu belli iken bizim böyle seviyesiz bir şekilde tartışarak, kavga ederek, nasıl iktidar adayı olacağımızı sanıyorsunuz? Ev değil, memleket yanıyor. Memlekette bizim yaptığımıza bakın. Yazık çok yazık. Böyle devam edersek değil, yüzde 51 , yüzde 31 i bile bulamayız. Herkes aklını başına alsın” dedi.
Mine Tarım