Cevatpaşa Mahallesinde bulunan Çanakkale Eski Defterdarlık Binası yaklaşık 5 yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile boşaltılmıştı. Yıllardır boş duran bina tinerci ve alkoliklerin yuvası oldu. Rahatsız olan mahalle sakinleri bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyor.

Çanakkale Defterdarlığının uzun yılar hizmet verdiği Cevatpaşa Mahallesindeki binası 2015 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmıştı. Yıkım kararı alınan bina 5 sene geçmesine rağmen hala yıkılmadı.

Alkoliklerin ve tinercilerin evi haline gelen bina mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Binada geceleri içen ve ses yapan tinerciler mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Ses ve görüntü kirliliği haline gelen bina kötü kokusuyla da çevreye rahatsızlık veriyor. Civardaki işletme sahipleri bu durumdan çok rahatsız olmasa da yakınlarda oturan apartman sakinleri bu durumdan fazlasıyla şikayetçi. Vatandaşlar binadan gelen sesler sebebiyle sürekli polis ekiplerini arıyor. Semt sakinleri her geçen gün daha da tehdit edici hale gelen boş binanın yıkılmasını istiyor.

Dilvin Altıkardeş