Bir süre önce Çanakkale’ de çalışmalarını hızlandıran Çanakkale Gelecek Partisi İl Örgütü Büyük Truva Otelinde basın toplantısı düzenledi. Örgüt çalışmaları için Çanakkale’ de bulunan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı ve 24. Dönem  Gümüşhane Milletvekili  Feramuz Üstün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Kültür ve Turizm Politikaları Başkanı Yeşim Karadağ, Gelecek Parti Çanakkale İl Başkanı Hüseyin Yıldırım ve partililer hazır bulundu.

KADROLARIMIZI, PARTİMİZİ EN ÜST SEVİYEDE TEMSİL EDECEK İSİMLER İLE DOLDURMAYA ÇALIŞIYORUZ
Toplantının açılış konuşmasını yapan Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Hüseyin Yıldırım, “Çanakkale İlinde Merkez İlçe, Ezine, Biga ve Çan İlçe Başkanlıklarımızı atadık.  İlçe Başkanımız yönetim kurulunu oluşturmak için gece gündüz çalışıyorlar” dedi. Yıldırım konuşmasında şunları söyledi. “Partimiz yaklaşık 7 ay önce Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu önderliğinde 150 kişilik kurucu kadromuzla Türk Siyasetine yeni bir soluk getirmek amacıyla Gelecek Partisi kurulmuş oldu. Ülkemizdeki İktidar ve ortakları dışında siyaset yapmak cesaret istiyordu.  O günden bu güne geçen zamanda maalesef araya Coronavirüs süreci girdi. Fakat aradan geçen zamanda 63 ilimizin İl Başkanı atandı.  Yaklaşık 40 ilimizin İl Yönetimini oluşurmuş olduk. 254 ilçede İlçe Başkanlarımız atandı.  Oluşturduğumuz teşkilatlarımızın ardından 1. Olağan Kongre sürecini de başlatmış bulunmaktayız.  Zamanında ve erken zamanda yapılacak seçimler için bütün şartları sağlayacağız.  En geç Eylül ayında inşallah 1. Büyük Olağan Kongremizi yapacağız.  Çanakkale İlinde Merkez İlçe, Ezine, Biga ve Çan İlçe Başkanlıklarımızı atadık.  İlçe Başkanımız yönetim kurulunu oluşturmak için gece gündüz çalışıyorlar.  Kadın Kolları ve Gençlik Kollarımız da en kısa zamanda yönetimlerini oluşturacaklardır.  Partimizi en üst seviyede temsil edecek kadrolarımızı doldurmaya çalışıyoruz.  Ama malum Coronavirüs sürecinden dolayı bizim de takvimimizde bazı aksaklıklar oldu. Fakat şu anda Gelecek Partisi olarak ülkenin her yerinde, Genel Başkan Yardımcılarımız sahada, Biz de Trakya bölgesinde Partimizin güçlenmesi için elimizden geleni yapıyoruz.  Bugün Genel Başkan Yardımcılarımız da ilimizde hem parti çalışmalarımızı görmek hem de bazı ziyaretler yapacağız. Biz Genel Başkanımızın dediği gibi Türkiye’de siyaset tarzını değiştirmeye geliyoruz. Susmaya değil konuşmaya, şikayet etmeye değil çözüm üretmeye, bağırmaya değil sakince hitap etmeye, gün bizi ayıran politikalar değil, bizi birleştiren ilkleri konuşma günüdür”

ÇOK ZOR BİR SÜREÇTE CİDDİ BASKI ALTINDA PARTİMİZİ KURDUK
Basın toplantısında konuşma yapan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı Feramuz Üstün partilerinin Çanakkale ruhu ile yola çıktığının altını çizerek “ Parti olarak artık sahadayız ve inandığımız şeyleri söylemeye başladık” dedi. Üstün konuşmasında “Gelecek Partisi olarak Çanakkale Ruhu ile yola çıkmış bir partiyiz.  Anadolu’yu geziyoruz ve benim bu hafta geldiğim 4’üncü şehir Çanakkale. En son programımızı buraya yaptık.  Teşkilat mensuplarımızla gittiğimiz illerde İl Merkezi, lçeler ve köylerde ziyaretlerde bulunduk.  Özellikle gezdiğimiz esnaflar, Desteklenip desteklenmeyeceklerinden öte,  bir umut olmanın, en azından bir alternatiflik, kollektif olmanın, sıkıntıları açık ve yüreklilikle dillendiren bir partinin kurulmuş olmasından vatandaşlarımızın mutlu olduğunu düşünüyoruz. Esnafımızın çok zor durumda olduğunu, büyük bir kısmının kepenk kapatacak duruma geldiğini görüyoruz. Pandemi öncesi zor durumda olan ekonomi, Pandemi süreci ile yapılan yanlışların var. Coronavirüs sadece bizim değil her ülkenin ekonomisini etkilediğinin farkındayız. Ama bizim yaptığımız yanlış uygulamalarla bira daha fazla ekonomik zorluklar oldu. İhracattaki azalma, Turizmdeki azalmalarımızla beraber hepimizin birlikte bunu lt etmemiz lazım ama bunu yaparken sadece esnafımız değil, mümkünse 20 milyonun gelirleri ile zengin olmuş müteahhitleri de bu işin içine sokmak lazım. Genel Başkanımız Başbakanlık görevini bıraktıktan sonra beraber Anadolu’yu gezdik ve sadece gençlere yönelik çalışmalar yapıyorduk.  Gittiğimiz Üniversitelerde öğrencilere kardeşliği anlatıyorduk.  Güneydoğu’dan Trakya’ya kadar üniversitelerde Gençlere Kardeş olmaları gerektiğini, meslek, mezhep gözetmeden bu ülkenin gelişme hedefine hep beraber bakmamız gerektiğini anlatırken, belli bir dönemden sonra memlekette oluşan totaliter sistem , ne olduğu belli olmayan ucube bir sistemin uygulamaya girmesinden sonra her geçen gün artan, memleketin hukuk,  adalet başta olmak üzere her alanda ve bunların getirisi olarak da ekonomi anlamında her gittiğimiz şehirde toplumda  bu anlamda yükselen bir talep oluştu.  Bu talep oluşurken de kimse parti kurmaya cesaret edemezdi.  Partimizin kuruluş aşamasını tamamladık. Sürece katılan bütün kurucularımızın TC kimlik numaralarına kadar her şey alındı.  Böyle bir baskı ortamı olmasına rağmen arkadaşlarımız kahramanca hiçbir eri adım atmadan partimizi kurduk. Ve sahaya çıktığımızdan beri de doğru olduğuna inandığımız şeyleri söylemeye başladık.” İfadelerine yer verdi.
 
Dilvin Altıkardeş