Geçtiğimiz günlerde Dardanos Halk Plajı yanındaki kumsalın taş ile doldurulacağı yönünde haberler yayılmış, çevrede bulunan sakinler ayaklanmıştı.

Çanakkale Belediyesi’nin Dardanos Plajı yanındaki 26. Sokağın taş doldurulup 10 metreye çıkararak düzeltme yapacağı yolundaki haberleri ile sahile koşan halk, belediye araçlarını durdurarak itirazlarını bildirmişlerdi.
O bölgede plaj haricindeki tek kumsalın taşlarla doldurularak, doğa katliamı yapılacağı şeklinde de basına açıklamalarda bulunmuşlar ve halktan yardım istemişlerdi.

Bu olay üzerine sahile gelen belediye yetkilileri ise çalışmaların söylendiği gibi olmayacağı, sadece kışın kuvvetlice gelen dalgaların bozduğu yolun onarılarak eski haline getirileceği şeklinde açıklamalarda bulundular.
Süreci yakından takip eden halk, belediyenin çalışmalarının söylendiği gibi yapılıp yapılmadığını kontrol amaçlı sahilde adeta nöbet tuttular. Sonuçta Çanakkale Belediyesi yolun heyelan dolayısı ile kumsala doğru kaymaması için taşlarla şev çalışması yaptı ve söylediği gibi kumsalı kapatmadı.

Ayrıca bölgede bulunan halkın “Sahile gelen araç sahipleri içki içerek, şişelerini kumsala atarak ve de arabadaki teyplerini yüksek seste açarak rahatsız ediyorlar” şeklindeki itirazlarına karşılık kilit taşlarlar döşenip yürüyüş yolu yapılan sahil yolunu, bariyerler koyarak araç girişlerine kapattı.

Yapılan çalışmalardan dolayı kumsalın korunması ve araçların sahile girişlerinin engellenmesi karşısında oldukça memnun olan halk, belediyeye teşekkür etti.

Hasan Sami Er