Çanakkale Arıcılar Birliği Başkanı Cahit İleri, Gelibolu’da çıkan yangının ardından bölgeye gidip incelemelerde bulundu.

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, Gelibolu ilçesi Ilgardere ile Eceabat ilçesi Yalova köyleri arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başlamıştı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen ve dumanları Çanakkale kent merkezi ile yarımadanın büyük bölümünden görülen yangının söndürülmesi için ekipler profesyonel teknikler kullanarak 19 saat boyunca çalıştı. 450 hektar alanın zarar gördüğü alanda ormanlık alanların yanı sıra köylülerin ekili ve hasat yapılacak tarlaları da zarar gördü. 

Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çanakkale valiliğinin hasar tespiti yapacağını, köylülerin yarasını sarmak için bir fon oluşturulacağını açıkladı. Yangının nedeni araştırılırken ve resmi makamlardan henüz net bir açıklama yapılmazken yangının arıcılar tarafından çıkarıldığına dair iddialar ortaya atıldı.
 
“ARICILAR KÖRÜK KULLANIR, KÖRÜK ATEŞ ÇIKMAMASI İÇİNDİR”
Sosyal medyada da konuşulan iddialarda arıcıların arı kovanlarını tütsülerken yangın çıkardığına dair ortaya atılan iddialar üzerine İşte Çanakkale Gazetesi’ne açıklama yapan Çanakkale Arıcılar Birliği Başkanı Cahit İleri, “ Yangından hemen sonra bölgeye gittik. Bu zamanda orada arıcılık faaliyeti yapan birliğimize bağlı iki yaşlı arıcımız var. Onlar da çam balı alırız diye bekliyorlar. Arıcılar tarafından çıkması mümkün değil. Bölgede şiddetli rüzgar var, elektrik hatları zarar görmüş durumda” dedi.
 
“ARICILAR TÜM ÖNLEMLERİNİ ALIRLAR”
Arıcılıkta körük kullanımın önemli olduğunun altını çizen Başkan Arıcı, “Körük kullanılması arıcılıkta önemli  uygulamalardan bir tanesidir. Arıcılar tüm önlemleri alırlar, körük kullanırlar, körük ateş çıkmaması içindir. Ben de mutlaka kullanırım. Henüz konu netlik kazanmış değil elbette, uzmanlar incelemelerine devam ediyor, ama çok çeşitli sebeplerden çıkmış olabilir” diye konuştu.
 
Özel Haber: Mine Tarım