Çanakkale ve Trakya’da bulunan oda ve borsaların yönetim kurulu başkanları ve üyeleri, meclis başkanları ve üyeleri ile genç ve kadın girişimciler kurulu üyeleri video konferans yöntemiyle yapılan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlık ettiği oda-borsa müşterek bölge toplantısına katıldı.
 
Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan ve Meclis Başkanı Melih Akyıl’ın birlikte katıldıkları ve Doğan tarafından sicil affının tam manada uygulanmasının dile getirildiği toplantıda TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, içinden geçilmekte olan bu zor süreçte, Oda ve Borsalara daha büyük görev ve sorumluluk düştüğünü belirterek, “Bizler, iş dünyası ile hükümet arasında köprü görevi üstlenerek, sahadaki sıkıntıları, en hızlı şekilde iletiyoruz. TOBB olarak hergün, sizlerin, üyelerimizin sıkıntılarını, dertlerini topladık ve toplamaya devam ediyoruz. Sayın Cengiz Günay ile birlikte TOBB yönetiminde tüm bu konularda birlikte çalışıyoruz. Konuları tasnif edip, Bakanlarla bire bir konuşarak, bunların çözülmesi için girişimlerde bulunuyoruz” dedi.
 
Salgının başladığı Mart ayında, 70 maddelik bir öneri setini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduklarını anımsatan Hisarcıklıoğlu, “Bunların büyük bir kısmı hayata geçti, geçmeye de devam ediyor. Çeşitli sektörlerdeki vergi ve SGK ödemeleri ertelendi. Kısa çalışma ödeneğinin kapsamı genişletildi, daha hızlı işler hale getirildi. Sayın Cumhurbaşkanımız birkaç gün önce de, hem kısa çalışma, hem de ücretsiz izin desteklerini 1 ay daha uzattı. Öte yandan, firmalarımıza yönelik çeşitli kredi paketleri hayata geçirildi. Son olarak biz de Denizbank ile Nefes Kredisini başlattık. Yüzde 7,5 faizli, 2020’de geri ödeme yok, 2021’de ödenecek” ifadelerini kullandı.
 
Sonrasında da oda/borsalar ile istişare içinde, sorunları ve önerileri iletmeye devam ettiklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “İşte bugün de sizlerin ileteceği her konuyu, bu akşam ilgili bakanlara bizzat anlatacağız. Böylece üyelerimizin, camiamızın dertlerini bir nebze olsun çözmüş ve onları rahatlatmış olacağız” dedi.


Kaynak: Haber Merkezi