Çanakkale Emekçi Kadın Platformu’nun Sözcüsü Sibel Bozkurt Covit 19 nedeniyle telekonferans yönetimiyle düzenlenen 1 Maraton Covit 19 isimli uluslararası sergiye katılarak Çanakkale’yi temsil etti.

İspanya’da yaşayan kültür elçisi Natalia İnfantes tarafından düzenlenen sanal sergiye Dünya’nın birçok ülkesinden yüzün üzerinde kültür ve sanatla iç içe olan ve el emeği yapan kadın katıldı.

Yaptıkları işlerde profesyonel olan emekçi kadınların ürünlerini birbirine tanıtarak, fikir aldıkları sanal platformun Türkiye ayağını Değimendere’den Deniz Ediz’in organize ettiğini belirten Sibel Bozkurt kendisinin başta Tokat Yazmaları olmak üzere çeşitli üretimlerini tanıttığını ifade etti.

“GELENEKSEL YAZMA VE KUMAŞLARIMIZI TANITTIM”
Bozkurt, “Fransa, Amerika, Mısır, Güney Kore, Kostarika gibi çeşitli ülkelerden katılan kadınlar yaptıkları işte çok donanımlı. Sanal buluşmanın amacı Dünya’nın her yerinde üretimleri ile var olan kadınları buluşturmaktı. Çanakkale’yi temsil ederek, geleneksel yazma ve kumaşlarımızı tanıttım, hikayemi anlattım. Çanakkale’de güçlü ve emekçi kadınların bir araya geldiğini ve zengin üretimler yaparak, farklı bir sinerji yarattığını aktardım. Platforma katılan Deniz Ediz Hoca dokumalarını,  Zülfiye Kaçar Konya ve Nasreddin Hoca’yı, Nurhan Hoca Balıkesir Pulu’sunu anlattı. Hülya Hoca Miyoki boncuk tekniği ile nazar boncuğu yaptı. O kadar ilgi gördü ki Kasım ayına kadar devam etmesine karar verildi. Grup teknik paylaşım atölye çalışması yapıyor, mesela mingle var dikiş makinası ile resim yapan var” dedi.
 
Mine Tarım