Gelibolu Tarihi Milli Parkı içinde yer alan, muhteşem denizi ve doğası ile saklı cenneti andıran Kabatepe Orman Kampı’nda sezon1 Temmuz’da açıldı. Pandemi nedeniyle resmi açılışın olmadığı ve Corona Virüs önlemleri nedeniyle kamp kurulmasına izin verilmeyeceğini belirten Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli alanda tüm hazırlık  işlemlerinin tamamlandığını, misafirlerin 10’ar metre aralıklarla güneşlenme ve denize girme kuralına uyacaklarını söyledi.
 
Eceabat Belediye Başkanlığı tarafından işletilecek olan Kabatepe Orman Kampı’nda Corona Virüs salgını nedeniyle her türlü dezenfekte işleminin uygulandığını ifade eden Eceabat Belediye başkanı Saim Zileli İşte Çanakkale Gazetesi’ne yaptığı değerlendirmede işletmede sosyal belediyecilik ve halka hizmet anlayışı ile belediye sosyal tesislerinde geçerli olan fiyat politikasının yürütüleceğini kaydetti.
Alana giriş fiyatlarının Tarihi Alan Başkanlığı tarafından belirlendiğini, bu yıl giriş ücretinin 5 lira olduğunu ifade eden Başkan Saim Zileli içeride belediye sosyal tesislerindeki fiyatların geçerli olacağını söyledi. Zileli, “Genel olarak yapılmak istenen belediye sosyal belediyecilik politikası ile fiyatların uygulanmasıdır. Giriş fiyatlarını Alan Başkanlığı belirledi, geçen sene 4 liraydı, 5 lira oldu” dedi.
 
KAMP YAPMAYA İZİN YOK
Kamp yapılmasına bu dönem salgın nedeniyle izin verilmediğini ifade eden Zileli, alanın temizlendiğini 10’ar metre ara ile şezlongların konulduğunu söyleyerek, “Belli noktalarda dezenfekte noktaları yer alacak, ateş ölçerler yer alacak” diye konuştu.
 
“VOLEYBOL TURNUVALARI DÜZENLENECEK”
Bu yıl Temmuz ayı içinde sosyal mesafe kuralına riayet edilerek voleybol turnuvalarının da düzenleneceğini belirten Zileli, “Turnuvalar ödüllü olacak, sıradan bir plaj voleybolu değil, orman kampına has, yeni bir spor aktivitesi olacak” dedi. 
 
KABATEPE BÖLGENİN EN TEMİZ DENİZİ
Etkinliklerle beraber bölgenin canlanacağını belirten Zileli, “Bölgenin en temiz denizlerinden biri Kabatepe. Çanakkale’de ikamet edenlere abonman kartı vereceğiz. Sezon boyunca abonman kartlarıyla girecekler. Ücreti 35 lira olacak ve sezon boyunca kullanılacak. 20:30’a kadar açık olan kamp alanında sosyal aktiviteyi de artırmayı hedefliyoruz” dedi.
 
Özel Haber: Mine Tarım