Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından başta İskele Meydanı’na kurulması planlanan Dijital Gösterim Merkezi’nin yaşanan yer krizi sonrası tabyaya kurulması çalışmaları sürüyor. Yaklaşık bir yıl alanda birçok yeri tanıtacak merkezin kapılarını Temmuz ayı içinde ziyaretçilere açması hedefleniyor.

İzin alınmadığı gerekçesi ile Çanakkale Belediyesi tarafından İskele Meydanı’nda kurulmasına izin verilmeyen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na ait çadır, Hamidiye Tabyası’nda bulunan alanda kurulmaya başlandı. Şu an kurulum aşamasında olan merkez bittiğinde 850 metre kare büyüklüğünde ve 9 metre yüksekliğinde olacak. Temmuz ayında halka açılması planlanan merkezde, projeksiyonlar, hologramlar ve daha birçok dijital imkanlarla tanıtımlar yapılacak.

Merkezin kurulum aşamasında çalışan teknik ekipten alınan bilgiye göre; Dijital Gösterim Merkezi 6 ay ila 1 yıl kadar Çanakkale halkının ziyaretine açık olacak. Sergilenecek gösterimlerin ve tanıtımların içerikleri her ay değişip güncellenecek. İlk gösterim ve tanıtımların konusu; Patara 2020, TOGG, TBMM 100. Yıl, Kanal İstanbul olarak planlanıyor.

Dilvin Altıkardeş