Corona Virüs salgını boyunca 2,5 ay kapalı kalan ve1 Haziran’dan itibaren kapılarını ziyaretçilerine açan Troya antik kentine ait eserlerin sergilendiği Troya Müzesi tedbirler devam ediyor.

Yerli turistlerin ilgisinin yüksek olduğunu ve yabancı turistlerin de 1 Haziran’dan itibaren gelmeye başladığını ifade eden Troya Müzesi Gişe Yetkilisi Abdulvahap Balaman salgın sonrası alınan önlemler ve müzeye gelen ziyaretçi yoğunluğu hakkında İşte Çanakkale Gazetesi’ne bilgi verdi. 

“ATEŞ ÖLÇÜMÜ YAPILIYOR VE MASKESİZ GİRMEK KESİNLİKLE YASAK”
Balaman 2014 yılında yapımına başlanan ve 2018 yılında hizmete açılan müzenin Pandemi sonrası ziyaretçileriyle buluştuğunu ifade ederek,  “Müzemiz Covit 19 nedeniyle 2,5 ay kapalıydı. 1 Haziran itibari ile hizmet vermeye başladık. Bu süreç öncesinde hazırlıklarımızı yaptık.  Dezenfektan stantlarımızı kurduk, sosyal mesafe konusuna dikkat ediliyor. Müze girişinde hijyen paspası var, ayakkabılar strelize ediliyor. Ateş ölçümü yapılıyor ve maskesiz girmek kesinlikle yasak.  Pandemi süresinde çalışma saatlerimiz değişti. Sabah 10:00’da açılıyoruz, akşam 16:30’a kadar hizmet veriyoruz. Hafta sonları açığız. Pazartesi günleri de kapalıyız, müzenin temizliği yapılıyor” dedi.
“YABANCI TURİST SAYISINDA ARTIŞ VAR”
Yabancı turist sayımızda artış oldu, yerli turistlerimiz zaten geliyor” diyen Balaman, “Üniversite sınavlarından sonra normalleşmeye girilirse, ziyaretçi sayısında daha da artış bekliyoruz” diye konuştu.
Bilet fiyatları hakkında da bilgi veren Balaman, “Giriş bilet fiyatı 50 lira olarak belirlenmiştir. 18 yaş altı ve 65 yaş üstü ziyaretçilerimizden ücret almıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenlerden ve akademisyenlerden ücret almıyoruz.  Üniversite öğrencileri indirimli giriş yapabiliyor. Onlar 30 liraya bir yıl geçerli kart alıyorlar ve tüm Türkiye’deki müze kart geçen bakanlığa bağlı yerlerde kullanabiliyorlar” dedi.
“ESERLER KRONOLOJİK SIRAYLA YER ALIYOR”
Müze binası hakkında da bilgi veren Balaman, “Müzemiz terasla beraber 4 kattan oluşuyor. Arkada açık sergimiz var. Burada lahitler ve sütün başlıkları gibi eserler sergileniyor. Müze içerisinde Antik Yunan Dönemi’nden günümüze kadar eserler kronolojik sırayla yer alıyor. Kat çıktıkça günümüze doğru geliniyor.  Toplam eser sayısı hakkında bilgi veremem, çünkü gün geçtikçe Assos ve Parion kazıları devam ettiği için eserlerimize eklentiler geliyor” dedi.
Öte yandan müze girişinde otopark alanı ücretsiz, kafeteryada dinlenmek mümkün, fiyatlar ise uygun. Hediyelik eşya reyonunda yer alan özel koleksiyonlardan da alışveriş yapmak mümkün.
Özel Haber: Mine Tarım