Corona Virüs yeni normalleşme sürecinde İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın salgını önleme amaçlı aldığı kararlar doğrultusunda kapatılan sahil ve plajların yeniden hizmet vermeye başlaması ile beraber sahillerde de yaza hazırlık hızlı bir şekilde başladı. Çanakkale belediyesinin bir süre önce Dardanos ve Güzelyalı’ da halkın kullanımı için yaptığı halk plajlarında da yasağın kalkması ile birlikte hareketlilik de başladı.

DARDANOS’ TA ÇANAKKALE BOĞAZI MANZARALI DENİZ VE KUM KEYFİ
Dardanos Halk Plajı küçük iyi düzenlenmiş alanı ile hem Dardanosluların hem de Çanakkalelilerin yaz aylarında vazgeçilmez mekanı haline geldi. 2.270 m2 alana kurulu olan Dardanos halk plajında Corona Virüs salgını tedbirlerinin kaldırılması ile birlikte yeniden ilgi odağı oldu. 2018 yılında tamamlanarak Çanakkalelilerin hizmete açılan Çanakkale Belediyesi Dardanos Halk Plajında zemininde özel kum konan çocuk oyun alanı, Kafeterya binası, 5 adet güneşlenme locası, WC ve duş alanları, ayrıca alanda 25 adetlik otopark, 10 adetlik motosiklet ve bisiklet parkı, denize ulaşımı sağlayan engelli platformu ve engelli otoparkı yer alıyor. Dardanos halk plajında yer alan tuvaletler engellilerinin kullanımına uygun olarak tasarlandı. Dardanos Halk plajında yeşil alanın çok olduğu da gözlerden kaçmıyor. Çimler üzerine Çanakkalelilerin güneşlenmesi ve dinlenmesi için konan Şezlonglarda günlük 7.5 TL’ye kiralanabiliyor. Güzelyalı Halk plajında Palmiye ağaçları güzel bir görüntü oluştururken kafeterya binasına ait masalarda Corona Virüs tedbirleri kapsamında 3 metre mesafe ile alana yerleştirilmiş. Dardanos ve Çanakkalelilerin tercik ettiği Dardanos halk plajında fiyatlar ise uygun. Denize girenler vatandaşlar için cankurtaran hizmetinin de veriliyor. Güzel bir geçirmek isteyen Çanakkaleliler ve Dardanoslular Dardanos halk plajında hem sosyal alan hem de deniz kıyısından faydalanma imkanına sahip oluyor. 

GÜZELYALI’DA DOĞA VE DENİZİLE İÇ İÇE BİR GÜN İÇİN GÜZELYALI HALK PLAJI
Çanakkale Belediyesi tarafından Güzel yalıda ciddi bir alan üzerine kurulan Güzelyalı Halk plajında Corona Virüs salgını yasak ve kısıtlamaların kalması ile hareketlendi. Yasaklar sürecinde sessizliye bürünen Güzelyalı Halk plajı yasakların kalmasının ardından kısa sürede hizmet vermeye hazırlandı ve yaz sezonu için kapılarını Güzelyalı ve Çanakkalelilere açtı. 2017 yılında yapımı tamamlanarak Çanakkalelilerin hizmetine sunulan Güzelyalı Halk plajı toplam 12.000 m²’lik alana kurulu bulunuyor. Halk plajında kentlinin rahat kullanımı göz önüne alınarak geniş yeşil alanlar ve organik formda yürüyüş yolları ve gölgelik alanları oluşturulmuş durumda. Güzelyalı Halk plajına araçları ile gelen vatandaşların park yeri sorunu yaşamaması için Mevcut ana yolla ilişkili toplam 60 araçlık otopark alanı mevcut. Halk plajı içinde çocuk oyun alanı ve ailelerin çocuklarını izlerlerken dinlenebilecekleri gölgelik alanlarda bulunuyor. Ana Kafeterya binasının ön tarafında ortadan denize inen bir yolla ikiye ayrılan doğal çim kaplı güneşlenme alanı yapılırken halk plajında geniş bir kumsalda bulunuyor. Plajda denize dik olarak yerleştirilen, kafeterya binası, güneşlenme alanlarına yakın tuvalet-duş binası, çocuk oyun alanına ve dinlenme alanlarına yakın vitamin bar, yarı kapalı etkinlik platformu ve kumsal içerinde soyunma kabinleri ve duş alanları bulunuyor. Kafeterya binasının içerisinde mutfak, depo, tost pişirme yeri, bay-bayan-engelli ve çocuk tuvaleti bulunuyor. Çanakkale Belediyesi Halk plajında engellilerde unutulmamış. Plajda engelli kullanımına yönelik malzeme seçimlerine dikkat edilerek, her fonksiyona erişilebilir engelsiz alanlar yaratılmış. Plajın yan yolunda kafeterya binasının yan tarafına açılan ayrı bir engelli girişi ve bu alandan denize doğrudan ulaşımı sağlayan doğal malzeme kaplı bir engelli platformu bulunuyor.

FİYATLAR UYGUN, ÇEŞİT ÇOK
Güzelyalı Halk plajında da Dardanos halk plajında olduğu gibi fiyatlar uygun. Fiyatlardan örnek vermek gerekirse, günlük Şezlong kiralaması günlük 7.5 TL, Su 2 TL, Çay 2 TL, Meşrubat çeşitleri  6 TL, Soda 3 TL, Ayran 3.5, limonata 5 TL, Nescafe 7 TL, Türk kahvesi  7 TL’ ye satılıyor. Her iki halk plajında acıktığınızda aperatif yemeklerden yemeniz mümkün. Halk plajlarında gözleme çeşitleri  8 ila 10 TL, Sigara Böreği 8.5 TL, Tost Çeşitleri 8.50 - 9.50 TL, Yumurtalı Bomba 8.5 TL, Patates Kızartması 8.5 TL, Hamburger 12 TL, Ekmek Arası Köfte 14 TL, Köfte Porsiyon 25 TL,   Adana - Urfa Porsiyon 22 TL,  Adana – Urfa Dürüm 15 TL, Tavuk Kanat - Tavuk Pirzola - Tavuk İncik 20 TL, pizza 16 TL, Pizza Tost 11 TL,  Pasta  10 TL ‘ ye satılıyor.

Özel Haber: Ogün İnal