Aynalı Çarşı’nın Küçük Hamam Sokak tarafındaki yaya girişinin motosiklet parkı alanına dönmesinden esnaf şikayetçi oldu. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olan Aynalı Çarşı girişinin park alanına dönmesi nedeniyle yaya giriş ve çıkışının engellendiğini ve görüntü kirliliği yaşandığını belirten esnaflar, “Şehrimize yakışmayan bir görüntü, bu duruma çözüm bulunmalıdır” dediler.    
 
Bir yandan il yöneticileri, “Turizmi nasıl geliştiririz, memlekete nasıl turist çekeriz?” gibi sorulara cevap ararken, Çanakkale merkezde turizm açısından en çok ziyaret edilen yer olan Aynalı Çarşı’ya giriş mümkün olmuyor. Şehir içinde trafik yoğunluğu dolayısı ile araba yerine alternatif olarak kullanılmaya başlanılan motosikletlerin park sorunu da gündeme gelmiş oldu. Ancak bu yoğunluk karşısında Aynalı Çarşı esnafları, dükkânlarının önlerine ve çarşı girişine motosikletlerin park etmesine karşı çıktıklarını belirttiler. Uzun zamandan beri motosikletlere karşı mücadele ettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söyleyen çarşı esnafı, “Kendilerini ikaz ettiğimizde ‘hemen geleceğim, beş dakika müsaade edin, diyerek park ediyorlar. Bunları gören diğer motosikletliler de park edince girişte bir kaos yaşanıyor” dediler.
 
İşte Çanakkale Gazetesi’ne konuşan esnaflar çözüm bulunmasını istediler.
 
BANU ERTEN:
 
“İş yerim Küçük Hamam Sokak’ta.  Zaten dar olan bu girişe ve dükkanımızın önüne motosikletlerin park etmesiyle iş kaybına uğruyoruz. Defalarca Belediye zabıta, trafik polislerine şikâyetlerimizi bildirmemize rağmen bir çözüm getirilmedi”
 
GÜLİZAR ERKEN:
 
“Çarşı esnafı olarak öncelikle görüntü kirliliği yaşanıyor. Şehrimizin gözdesi Aynalı Çarşı’ın girişinin motosiklet otoparkı olarak kullanılması bizi üzüyor. İşlerimizi de aksatan bu problemin çözülmesini yetkililerden istiyoruz”
 
ARZU ADA:
 
“Şehrimize yakışmayan bir görüntü. Müşterilerimizin geçişleri engelleniyor. Motosikletlerin sokağın girişlerini kapattığını görenler sokağa girmiyor. Bu da müşteri kaybımıza sebep oluyor. İlgililerden acilen bir çözüm bekliyoruz”
 
Pandemi günlerinde zaten zor durumda olan esnafımızın daha da zarar görmemesi için yetkililerin harekete geçerek bu soruna çözüm bulmaları gerekiyor.
 
Özel Haber: Hasan Sami Er