Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesinde belediye tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Yeni İskele Sahili’nde çevre temizleme etkinliği gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinliğe Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Geyikli Belediye Başkan Mevlüt Oruçoğlu Geyikli belediyesi çalışanları ve çok sayıda gönüllü katıldı. Geyikli yeni iskele sahil şeridinde başlayan sahil temizlik etkinliği yaklaşan deniz sezonu öncesinde de örnek bir çalışma oldu. Sahil temizleme çalışmasında sahil bandında bulunan şişe, kağıt plastik ve özelliklede poşetler toplandı.
“ÇEVRE TEMİZLİĞİ KONUSUNDA TOPLUMSAL BİLİNCİ ARTTIRMALIYIZ”
Etkinlikle konuşan Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, “Dünya Çevre Günü nedeniyle Geyikli Belediye Başkanımızın organizasyonuyla, Geyikli Sahili’nden başlayarak özellikle belediye çalışanlarımız site sakinlerimiz ve bizlerin katılımıyla böyle bir fakındalık oluşturmak istedik. Ezine’mizin 37 kilometrelik sahil bandı var. Maalesef bütün sahillerimize baktığımızda alkol şişelerinin, plastik kutularının çokça yer aldığını görüyoruz. Bir plastiğin doğada kaybolmasının süresi 300 yıl. Bunu düşündüğümüzde insanoğlu doğaya tahripkar hareket etmekte.  Toplumsal bir farkındalık yaratmak adına böyle bir etkinlik organize edilmiş. Başkanımıza teşekkür ediyorum”  dedi.
“DOĞAYA SAHİP ÇIKAN NESİLLER YETİŞTİRMEK BİZİM EN BÜYÜK GÖREVİMİZ”
Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, ise “Dünya Çevre Günü nedeniyle yapmış olduğumuz etkinlik. İnsanoğlunun doğaya vermiş olduğu zararı hiçbir canlı vermiyor. Biz de bunu bir nebze olsun azaltırsak ‘ne mutlu’ diyoruz. Merkezi hükümetin ve hükümetin vermiş olduğu destekle ciddi bir ağaçlandırma çalışma oldu. Hükümetinde buna  ne kadar duyarlı olduğunun göstergesidir. Belki Cumhuriyet tarihinin en fazla ağaçlandırma kampanyası geçen sene gerçekleştirildi. İnşallah bu insanlarda farkındalık oluşturur ve doğaya zarar vermez. Çünkü yarın ki nesillere, düzgün, temiz ve her zaman doğaya sahip çıkan nesiller yetiştirmek bizim en büyük vazifemiz” ifadelerini kullandı.
“5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE SAHİLLERİMİZİ TEMİZLEDİK”
Geyikli Belediye Başkan Mevlüt Oruçoğlu, geçen yıl aynı vakitlerde bu etkinliğin yapıldığını söyleyerek, “Sağ olsun sayın kaymakamımız, Ezine Belediye Başkanımız davetimize icabet ettiler. Onlarda bizle beraber bu etkinliği katıldılar. Amacımız bu etkinliği gerçekleştirerek hem toplumsal bilinci attırma hem de örnek olmak. Sahil temizliğinde gördük ki çevreyi’de sahillerde insanlar kirletiyor. Geyikli yeni iskele mevkiindeki sahil temizliğinde gelişigüzel ayılmış şişeler, çöpler, plastikler, poşetler çok güzel olan sahillerimizde istenmeyen görüntülerin oluşmasına neden oluyor. Etkinliğe Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel’de bu sahil temizleme etkinliğimize katılarak elleri ile sahilimizi temizlememizde bize yardım ettiler. 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeni ile düzenlediğimiz etkinliğe katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz.  Ancak hem çevremizi hem de sahillerimizi, piknik alanlarını temiz tutmayı da unutmayarak, çevremize karşı duyarlı olmayı da unutmayalım” dedi.

Dilvin Altıkardeş