Çanakkale Merkez’e bağlı Kalafatlı Köyü’nde atıl durumda olan ilkokul binası onarıldı. Köy Muhtarı Alaattin Şen’in girişimleriyle Mart 2020’de başlatılan okul onarım seferberliğinde gelişme kaydedildi.

Köyde taşımalı sistemin ardından 20 yıldır kullanılmayan terk edilmiş iki bölümlü ilkokul binasının bir bölümü onarıldı. İşte Çanakkale Gazetesi’nde yapılan haber sonrası Kepez Belediyesi’nin, Çanakkale Belediyesi’nin ve İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla mevcut okulun bir kısmının onarıldığını kaydeden Muhtar Alaattin Şen, “Kepez Belediyesi destek verdi, Çanakkale Belediyesi usta desteğinde bulundu. İl Özel İdaresi de çimento, tuğla ve diğer malzemeleri temin etti. Geri kalanını da biz karşıladık, çatı da onarıldı, WC’ler kaldı. Diğer kısım da onarım bekliyor”dedi.

“Yıkık, virane kalacağına insanımız kullansın”
İki binalı okulun köyde terk edilmiş şekilde durmasından rahatsız olduklarını ve başlattıkları girişimlere destekler verildiğini, masrafların bir kısmını ise muhtarlık bütçesinden ya da kendi cebinden karşıladığını söyleyen Muhtar Şen, “Harabe halde iki binamız vardı. Birinde daha az masraf vardı, birinde ise daha çok masraf var. Az masraflı olanda girişimlerimiz sonucunda onarım yaptık. Yıkık, virane kalacağına insanlar yararlansın, kullansın, restorasyon tamamlanınca uygun şekilde kullanılır. Yaz mevsimi geliyor, köyümüze izciler de gelir, onların kullanımına da açarız.  Piknik alanı da olur. Ağaçlık olan alanda İl Özel İdaresi oyun çocuk alanı yapılacağına dair söz verdi ifadelerini kullandı.

Özel Haber: Mine Traım