Normalleşme süreciyle birlikte 1 Haziran'da yeniden hizmete giren kafe ve restoranlar müşteriler için hazırlandı. Aylar sonra kepenk açan esnaf karton bardak, tek kullanımlık köpük tabak ve plastik çatal bıçaklarla hizmet verecek.

Masa sayısının yarı yarıya azaltıldığını ifade eden Yeni Kordon'da faaliyet gösteren Kordelya'ın işletmecisi Kadriye Yanıkoğlu aldıkları tedbirleri anlattı. Yanıkoğlu Corona Virüs süresi boyunca iki buçuk ay gibi uzun bir süreyi bekleyerek geçirdiklerini kaydederek, “Ekonomik anlamda çok zorlandık.  Bu dönemde kredi başvurularında bulunduk, ama çıkmadı. Masa sayımızı yarı yarıya atlattık, fiyatlarımıza zam yapmadık, yeni aldığımız tedbirlerle direnmeye devam edeceğiz” dedi.

TEK KULLANIMLIK BARDAK VE TABAK DÖNEMİ BAŞLIYOR
“Açılıştan önce elimize herhangi bir genelge örneği gelmedi, ama televizyonda, basında yer alan bilgiler doğrultusunda önlemlerimizi aldık” diyen Yanıkoğlu, “İşyerimizi dezenfekte ettik. Genel temizliğimizi yaptık. Normal kullandığımız cam bardakları kaldırdık, tek kullanımlık karton bardaklar aldık. Porselen tabaklar yerine de köpük tabaklar aldık.  İşyerimizde masalarımızı bir buçuk metre aralığı ile yeniden düzenledik. Genelge de gelirse eksiğimiz varsa halledeceğiz” dedi.

“24 MASADAN, 10 MASAYA DÜŞTÜK”
Müşteri kapasitesi anlamında eski günlere döneceklerini ummadığını belirten Kadriye Yanıkoğlu, “24 masadan 10 masaya indik. Eski iş hacminin olması mümkün görünmüyor. Ayrıca Pandemi’den önce çay 2,5 liraydı, şimdi 3 liradan satacağız, çünkü karton bardaklar daha büyük.  Zam yapmadık, çünkü herkesin maddi durumu zor. Zaman ne gösterir bilinmez, yaşayarak göreceğiz” ifadelerini kullandı. Sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde hizmet vermeye dikkat edeceklerini ve müşterileri de uyaracaklarını ifade eden Yanıkoğlu, “Sıkı ve yakın oturmamaları gerekiyor” dedi. 

“DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Salgın hastalık sonrası belirsizlik yaşadıklarını da söyleyen işletmeci Yanıkoğlu, “Biz de korkuyoruz. Maddi durum herkeste aynı, ne olacağını bilmiyoruz, direnmeye devam edeceğiz. Müşterilerimizi özledik, bekliyoruz, herkes için hayırlı olsun” diye konuştu.

Özel Haber: Mine Tarım