Salgın hastalık nedeniyle 16 Mart tarihinde kapanan kreşler 1 Haziran’da yeni döneme merhaba diyor.

Normalleşme çalışmaları kapsamında Türkiye’de hayat yavaş yavaş normale dönerken açıklanan genelge ile beraber Çanakkale’de de çalışan anne ve babaların çocukları kreş yolunu tutuyor. Kentin en eski kreşlerinden Bizim Kreş’in sahibi Elçin Meriç açılış öncesi alınan tedbirleri İşte Çanakkale Gazetesi’ne anlattı. Meriç genelgeye uyarak hizmet vereceklerini belirterek, kreşin dezenfekte edildiğini, öğrenci sayısının yarı yarıya indirildiğini ve çocukların hep aynı kişilerle muhatap olacaklarını belirterek, okul içine veli girişinin ile yasak olduğunu kaydetti.

“DERSLERİMİZİN ÇOĞUNU AÇIK HAVADA YAPACAĞIZ”
Meriç, “Ülkemizde Corona Virüs salgını ilk vakasının görülmesinin ardından eğitime ara verdik. Bu süre içinde çocuklarımıza olan özlemimiz büyüdü. Biz ilk duyduğumuz anda merkezimizi dezenfekte ettirmiştik, dün yine yetkiler geldi ve dezenfekte işlemimizi gerçekleştirdik.  20 kişilik gruplarımızı yeni tedbirler kapsamında 10’a indirdik. Kreşimizin girişine oksijen havuzu koyduk, diğer ilaçlar çocuklarımız için sakıncalı. Okulumuzun her yerine sosyal mesafe ile ilgili broşürlerimizi asıyoruz. Tüm işlemlerimizi genelgeye göre yapacağız. Yaz dönemi olduğu için derslerimizin çoğunu okul dışında ve açık havada yapacağız. Çocuklarımızla yapacağımızın ilk dersimizin konusu sosyal mesafe olacak, onlara sosyal mesafenin kurallarını anlatacağız” dedi.

“TEREDDÜT YOK, ÇOCUKLARI ANA KAPIDAN TESLİM ALACAĞIZ”
Velilerin de bu duruma hazırlıklı olduğunu kaydeden Elçin Meriç, “Tereddüt yok, çocuklarımızı okulumuzun ana kapısından teslim alacağız, bu süreçte velilerimizi okul içine kabul edemiyoruz. Kayıtlarımızı da çocuklarımızın okulda olmadığı saatler dışında yapacağız. Çocuklar okula girmeden kapışa oksijenli su ile temizlenecek, dezenfekte ürünlerimiz de hazır. Maske kullanımı konusunda da hassas davranacağız. Sınıflarımızı 40 dakikada bir havalandıracağız. Öğrencilerimiz hep aynı kişi ile muhatap olacak. Karma sınıf düzeni kaldırıldı. 2 öğretmenimiz 10 çocuk ile ilgilenecek. Her sınıfın temizleme ve dezenfekte ürünleri ayrı olacak” dedi.

Özel Haber: Mine Tarım