Ayvacık Turizm Kültür Doğa ve Spor Derneği Sözcüsü ve Assos’ta işletme sahibi Mehmet Ünal Şahin Corona Virüs sonrası bölgede işletmecilerin hazırlıklarını yaptığını belirterek, turizmin önceki yıllarda olduğu gibi 15 Haziran’dan sonra başlayacağına inanıyoruz” dedi.
 
Mehmet Ali Şahin yaptığı açıklamada, “Çanakkale Assos ‘ta turizmciler ve yerel halk mevsim gereği turizm hazırlıklarını sürdürmektedir. Bölgenin turizm hareketi genelde 15 Haziran’dan sonra başlamakta olup aktif olarak Kasım ayına kadar uzanmaktadır. Tabii dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu Covid 19 virüsü sorunundan dolayı ne olacağı turizm açısından da düşünülmektedir.
Assos da lokanta, otel, deniz için hizmetler var iken, bu bölgeye turistlerin gelme nedenlerindeki en önemli faktörlerden biri de geniş ören yerleridir. Kazı çalışmaları on iki aya çıkarılıp, yeni kazı alanları açılan bu köyün, kalesi ve limanı görülmeye değer yerlerdendir. Aynı zamanda Gülpınar köyü Apollon Smitheion kazıları da devam etmekte olup, burada geniş bir ören yeri gezi alanı vardır. Bu durum kültür turizmi amaçlı gezmekte olan insanları bölgeye çekmektedir. Yöremizin sonbaharı da çok güzeldir. Babakale’den çıktınız mı güneydoğusuna doğru Assos, Sazlı, Ahmetçe köyü altlarındaki o yeşilliklerin cazibesi insanı kendine çekmekte, mandalina ve nar ağaçları hepsi çok güzel renklerle meyvelerini insanlara sunmaktadır. Buraları da bölgenin gezilip görülecek yerlerinden biridir. Bu arada Çanakkale Valiliği Kadırga Koyu’nda yöreye uygun düzenlemeler yapmış halka sunmuştur. Yine Ayvacık, Assos arasındaki 2019 yılı sonunda yol genişletme çalışması yapılarak yolların standartları da yükseltilmiştir. Genelde bu bölgede turizmin önceki yıllarda olduğu gibi 15 Haziran’dan sonra başlayacağına inanıyoruz. Onun için de tüm hazırlıklar işletmeciler tarafından yapılmıştır. Tabii ki daha evvelki yıllarda da hijyene ve temizliğe dikkat edilmiştir, ama sokağa çıkma kısıtlaması ile birlikte binalarda işletmelerde çok ince temizlikler yapmak için zaman bulunmuştur. Bu boşluk çok iyi değerlendirilmiştir. Alınan tedbirler ve gelen turistlerin bu tedbirlere uyumuyla birlikte bu sene de bölgemizde verimli ve kaliteli bir turizm sezonu geçireceğimize inanıyoruz” dedi.
 
Dilvin Altıkardeş