Çanakkale Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Selahattin İş 23 Mayıs tarihinden itibaren başlayan dört gün süren ve Ramazan Bayramı’na denk gelen sokağa çıkma kısıtlaması süresi içinde kentte ekmek temini ile ilgili mağduriyet yaşanmadığını ifade etti.

Kısıtlama süresi içinde Çanakkale Merkez’de 6, Kepez Beldesi’nde dört fırının açık olduğunu ifade eden Çanakkale Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Selahattin İş, kimsenin mağdur olmaması için gayretle çalıştıklarını söyledi. Ekmek dağıtımı ile ilgili planlamanın Çanakkale Valisi başkanlığında  arefe günü yapıldığını kaydeden Başkan Selahattin İş, “Bayramda 112 Acil’e ekmek ile ilgili 152 telefon geldiğini de belirten İş, “Bu telefonlardan 118’ine cevap verdik. Vefa Grubu 10 arac ile, fırıncılar da kendi araçları ile mahallelerde anons yaparak ekmek dağıttı” dedi.

“Çanakkale Valimiz ile Arefe günü toplantı yaparak, planladık”
İş, “Dört gün boyunca sabah 9’dan akşam 17:00’ye kadar görev yaptım.  Ramazan Bayramı’nın son günü saat 24:00’e kadar bizzat ekmek dağıttım. Bir fırın kapasitesi günlük 2500 ise, bu rakam Ramazan Bayramı’nda kısıtlama dahilinde 4 bine çıkarıldı. Konuyla ilgili bayramda mağduriyet yaşanmaması için Arefe günü Çanakkale Valimiz ile toplantı gerçekleştirdik. Planlama yapıldı. Fırınlar, tatlıcılar, pizzacılar ve unlu mamuller hizmeti veren noktaların çalışması için 480-500 kişiye oda olarak kayıt belgesi verdik. Arefe günü açıktık. Bayramın birinci günü tüm fırınlar kapalıydı. Bayramın ikinci günü ise Kepez’de 4 fırın, merkezde 6 fırın çalıştı. Son gün 24:00’e kadar dağıtım yaptık” dedi.

“Bayramın ikinci günü fırınlara denetim yaptık”
Kepez ve Dardanos’ta da bayramın ikinci günü ekmek dağıtımı yaptıklarını kaydeden Başkan Selahattin İş, “Fırıncılar Odası, Özel İdare, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile birlikte de bayramın ikinci günü fırınlara denetim yaptık. Durumlarına baktık. Bizzat kendim 60 metrelik yola ekmek götürdüm, fırıncı arkadaşlarımız sokak sokak dolaşarak ekmek dağıttı, elimizden gelen yaptık” diye konuştu.
Bayramda 112 Acil’e ekmek ile ilgili 182 telefon geldiğini de belirten İş, “Bu telefonlardan 118’ine cevap verdik. Vefa Grubu 10 arac ile, fırıncılar da kendi araçları ile mahallelerde anons yaparak ekmek dağıttı. Kimse mağdur olmadı. Çabalarından dolayı tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.   
Bayramda en büyük yoğunluğu 2’nci gün yaşadıklarını da söyleyen İş, “Kepez’de, Esenler’de, Fevzipaşa’da, Barbaros’ta  ekmek dağıtıldı. Elimizden geldiğince yüzde 80-90 dolayında kimsenin ekmeksiz kalmaması adına çalıştık. Bu sabah da Sayın Valimiz arayarak teşekkürlerini iletti” dedi.

Özel Haber: Mine Tarım