Çanakkale’de İlk kez uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması ve Ramazan Bayramı öncesinde Cuma pazarında yoğunluk yaşandı.

Yaşanan yoğunluk Cuma Pazarında zaman zaman sosyal mesafenin de korunamamasına neden oldu.
Çanakkale’de Corona Virüs tedbirleri kapsamında bu gece yarısından itibaren başlayacak olan sokağa çıkma kısıtlaması bayram arifesinde kurulacak olan para yoğun bir talep beklenmesinden dolayı Çanakkale İl hıfzıssıhha kurulunun aldığı karar gereğince Cuma Pazarı alanında Perşembe günüde pazar kurulmasına karar verilmişti. Karar Cuma günü kurulacak halk pazarında yaşanacak bir yoğunluğun önüne geçmekti. Perşembe günü de Cuma Pazarı alanında kurulan halk pazarından çok sayıda Çanakkaleli faydalanarak bayram alışverişlerini ve mutfak eksikliklerini giderdi. Arife günü öncesinde bugün kurulan Cuma Pazarında ise sabah saatlerinde yoğunluk yaşanmadı. Ancak saatler ilerledikçe Cuma Pazarına kontrollü giriş- çıkış yapılan noktalarda yoğunluk yaşanmaya başladı.
Bir süre önce giyim ve hırdavat reyonlarının da pazar alanındaki yerlerini alması da Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların özelliklede bayanların pazar alandaki kalış sürelerini çok uzattı. Bu kalış süresinin uzaması nedeni ile Cuma Pazarına giriş yapılan 4 noktada kuyruklar oluştu. Giriş noktalarından, Emniyet kuvvetleri ve Çanakkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kontrollü bir şekilde pazar alana girişe izin verseler bile Cuma pazarı alanında saatler geçtikçe yoğunluk armaya başladı. Giyim reyonları ile sebze ve meyve reyonları ve süt ürünlerinin satışının yapıldığı reyonlarda önemli yoğunluklar oluştu. Oluşan yoğunluklar nedeni ile “Sosyal Mesafe”  kuralıda unutuldu. Vatandaşlar Ramazan Bayramı nedeni ile sokağa çıkma yasağını süresini evde geçireceklerinden dolayı yoğun bir alışveriş telaşına düşerken sosyal mesafede Ramazan Bayramı alışverişlerine yenik düşmüş oldu.

Ogün İnal