İYİ Parti kurucu Genel İdare Kurulu ve Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz yazılı yaptığı açıklamada, 11 Mayıs Pazartesi günü olağanüstü olarak toplanan İl Genel Meclisinde Rüzgar enerji santrallerin kurulmasının yolunu açan komisyon raporu ile ilgili konuştu.

Uz, “ CHP' li İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren başta olmak üzere, CHP İl Genel Meclisi Üyeleri Zeki Sezer, Halil Duymaz, Erdinç Ceylan, Hakkı Sezen ve Hüseyin Aşkın Gülşen' inde destek verdiği bu destekle mecliste 2 kere reddedilen RES' lere izin çıktığının altını çizdi. Uz RES' lere 2 kere hayır diyen ancak üçüncü sefer kabul oyu kullanan 6 CHP' li İl Genel Meclisi üyelerinin neden kararlarını değiştirdiklerini kamuoyuna açıklamaları gerektiğini ifade etti.

“Şirket meclisi yok saymıştır”
Uz açıklamasında şu cümlelere yer verdi: “Çanakkale’de halkımızın oyu ile seçilen İl Genel Meclisi yerel parlamentonun AK parti ve CHP li üyeleri şehir adına karar verici unsurdur. Bir işin yapılıp yapılmaması tartışılır oylanır ve karara bağlanır sonuçları kamuoyu nezdinde tartışılır. Ama bugün RES ile ilgili durum böyle değildir. Çünkü daha konu meclise gelmeden ilgili firma ağaç kesimine beton dökme işlemine başlamış yani Türkçesi meclisi yok sayarak işe başlamıştır. Bu güvenceyi bu şirket nerden ve kimden almıştır? Şirketin meclisi yok sayması Çanakkale’mizi de yok sayması anlamını taşır bu noktada AK Parti ve CHP Meclis üyelerinin tamamı (lütfen mazur görün) biz başçavuşun eşeği değiliz kime sorduğunuzda daha mecliste oylanmayan ruhsat almadığınız halde işi başlatırsınız diyerek tamamı hayır oyu vermeliydi. İkinci sorum ise iki defa hayır diyerek, üçüncüde evet diyen bu altı arkadaş gerekçelerini kamuoyu ile paylaşmalıdır. Yerel seçimde millet ittifakının bileşenlerinin (İyi Parti CHP Saadet Demokrat ) Kaz dağları konusundaki duruşunun tarafımızca RES ile ilgilide devamını arzuladığımızı kamuoyu bilgisine sunarım."

Ogün İnal