Vali Orhan Tavlı, yaşanan küresel salgın sürecinde tarımsal üretim çalışmalarını incelemek, çiftçilere destek olmak ve görüş ve önerilerini yerinde dinlemek amacıyla batak ovasında çiftçilerin arazi çalışmalarına eşlik etti.

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya’nın da bulunduğu incelemelerde Vali Orhan Tavlı, Çanakkale’nin en verimli ovalarından Kumkale, Kalafat, Tevfikiye, Çıplak, Halileli Köylerinin bulunduğu batak ovasında yeni dikimi gerçekleştiren Çeltik, Mısır, Ayçiçeği, Domates, Biber, Kavun, Karpuz, üreticileri ile hasadı yaklaşan Arpa, Buğday üreticilerini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Üreticilerin görüş ve önerilerini dinleyen Vali Orhan Tavlı, suyun israf edilmeden kullanılması ve Sosyal mesafeye uyulması konusunda üreticileri uyardı. Bu yılın, ‘Biz Bize Yeteriz’ diyerek Çanakkale’nin bereketli topraklarını işleyen çiftçilerin yılı olacağını ifade eden Vali Orhan Tavlı,   olağanüstü gayret göstererek tarım üretimine büyük katkıda bulunan çiftçilere çalışmalarında başarılar dileyerek, “Hasadınız bol, kazancınız bereketli olsun” temennisinde bulundu.