İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz yazılı bir açıklama yaparak 28 Nisan 2020 Salı günü olağanüstü toplanma kararı alan Çanakkale İl Genel Meclisi’nin ne gerekçe ile toplandığını sordu. 

Türkiye’ nin Corona Virüs salgını ile mücadelesi tüm hızıyla devam ederken “Çanakkale il Genel Meclisi daha önce 2 kez red edilen 27 adet RES ( Rüzgar Enerji Santrali ) kurulumu için onay alınması ya da GESTAŞ’a  4 yeni gemi alımı konusu için mi toplanıyor?” sorusunu soran Uz,  “Milletimiz Corona Virüs salgını ile mücadele beklerken, bu mücadeleyi unutup bu önemli konuları oldu bittiye getirmek istenmesini unutmayacaktır “ dedi.
Uz açıklamasında, “Çanakkale il genel Meclisi covid-19 salgın sürecinde olağanüstü toplanıyor. Toplanma tarihi 28 Nisan 2020 salı saat 15.00 ’te il genel meclisi toplantı salonunda yapılacak. İYİ Parti ailesi olarak kamuoyunun da merak ettiği ülke olarak iktidarı muhalefeti ile tüm kamu kurum ve kuruluşları ile tüm gönüllü dernek ve kişiler ile Covid-19 ile mücadele ederken kim hangi gerekçe veya gerekçeler ile İl genel meclisini topluyor. Mahalle yangın yeri iken olağanüstü toplantıyı toplatan gündem veya gündemler nedir? Kaldı ki siz basına kapalı toplantıya alınmayacak diye açıklama yaptığınıza göre Çanakkale kamuoyundan sakladığınız gibi, bir takım işleri hızlıca geçirme telaşı var demektir. Acaba Çanakkale’mizin uzun zamandan beri dikkatlice takip ettiği ve iki kez İl Genel Meclisi tarafından red edilen 27 adet RES’mi dir? Yoksa gemi ulaşımının durduğu GESTAŞ ile ilgili dört yeni gemi alım işini oldubittiye getirme çabası mıdır? Milletimizin başına bela olan bu zor günlerde uğraş vermemiz gereken konular sağlık çalışanlarına gerekli araç gereç ve ekipman desteği olmalıdır. Yine sağlık çalışanlarımıza emek ve mücadelesinde basına da yansıdığı gibi doğru düzgün yemek ihtiyaçlarını karşılamak olmalıdır. Çanakkale de birçok vatandaşımıza hala maske ulaşmadığı gerçeği de dururken, ne yapmak ve nereye varılmak istenmektedir. Milletimiz ortak dertle mücadele beklerken değerlerinin tüketilmesi mücadelesini unutmayacaktır” ifadelerine yer verdi.


Kaynak: Haber Merkezi