AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, CHP Çanakkale İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Ar' ın kendine ait sosyal medya hesabında yaptığı bir paylaşım nedeni ile "Yakışmadı Ömer Ar" başlığı ile yazılı bir açıklama yapmış, açıklamada "CHP'nin nefret ve saldırgan tavrı devam ediyor" demişti.

Ölçek'in bu açıklamasına Ömer Ar'dan cevap geldi. Ar yaptığı açıklamada " Sosyal medya hesabında yaptığım paylaşımda, hiçbir kurum, kuruluş, tüzel kişilik ve şahıs ismi geçmiyor. AK Parti Çanakkale Merkez ilçe Başkanı Yıldıray Ölçek neden üstüne alındı, neden gocundu anlamış değilim" dedi. Ar kendi sosyal medya hesabında kendi ismi ile paylaşım yaptığını ve yaptığı paylaşımında siyasi kimliğini kullanmadığını belirterek," Sosyal medya hesabında yaptığım paylaşımda siyası kimliğimi kullanmadım ve o paylaşımı tamamen vatandaş Ömer Ar olarak yaptım" dedi.

Ar, AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek' e cevap verdiği açıklamasında şu cümlelere yer verdi: "Bahse konu yazıda hiçbir kurum kuruluş tüzel kişilik ve şahıs ismi geçmiyor. İlgili arkadaşımız neden gocundu, üstüne alındı anlamış değilim. Bana bir takım nasihatlerde bulunmuş, istifa etmemi istemiş. Bu işi ona sormam. Bu benim kendi tasarrufumdur. Bahse konu sözcük bir halk ağzıdır Google’a yazınca ne çıkacağını görebilirler. Bunlar tamamen hamasete dayalı ham yaklaşımlardır. Laf kalabalığına gerek yok. Yazıdan kendilerine nasıl bir pay çıkardılar anlamış değilim. Biz de istifalar iki saatliğine olmaz. İstifa etti mi olay biter. Ötekileştirici dil, nefret söylemi kısmına gelince. Siyaseten bir geriye doğru bakmalarını tavsiye ederim. Bu yazıdan bir alınganlık göstermelerine gerek yok. Maske kısmına gelince. Ben 1 aydan beri evden çıkmıyorum. Maskem de yok. Eczanelerde de yok. Madem olaya alınganlık gösterdiler, maske kısmını hallederlerse seviniriz. Kendilerine bir tavsiyem daha olacak başkalarının sosyal medyasını takip edeceklerine siyaseten üzerlerine düşen işlere baksınlar. Kamuoyuna saygılar arz ederim" dedi.

Ogün İnal