İstanbul’ un hafta sonunda sokağa çıkma yasaklarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından, Büyükşehir Belediyesinin hafta sonu yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgilendirici Tweet’ ler attı. Ancak İmamoğlu attığı Tweet’ ler den birinde “İş güvenliğini ve sağlık önlemlerini alarak hafta sonu İstanbul'da 500 bin ton asfalt çalışmasıyla önemli tüm yolların bakım ve onarımını gerçekleştirdik” cümlesini yazınca ortalık karıştı.

İMAMOĞLU YANLIŞ RAKAMI DÜZELTSE DE AK PARTİLİLERİN ELEŞTİRİLERİNDEN KURTULAMADI
Aralarında ünlü siyasetçilerinde bulunduğu AK Partililer bu bilginin yanlış ve asılsız olduğunu, “İmamoğlu  yalanlarına devam ediyor” cümleleri ile  Tweetleyerek paylaştılar. İmamoğlu hafta sonunda İstanbul Büyükşehir ekiplerinin asfaltlama çalışmalarında verdiği 500 bin ton ifadesinin sehven yanlış yazıldığını düzeltme başlığı ile bit Tweet atarak düzeltti. İmamoğlu Tweet’inde “ Düzeltme;  asfalt çalışması paylaşımındaki "500 bin ton" ifadesi sehven yazılmıştır. Sadece bu hafta sonu 5000 ton asfalt serimi yapılmıştır. 2020 yılı hedefimiz 1 milyon 200 bin tondur. Bizi bu maddi hata için uyaran tüm dostlara teşekkür ederim.”açıklamasını yaptı ve yanlışı düzeltti. Ancak AK Partililer konuyu ciddi derecede dikkate alıp paylaşım ve Tweetlerini sürsürdü.

TURAN TWETTİNDE ”ÇILDIRACAĞIM“ DEDİ
AK Partililerin konuyu sürdürmesine ve gündemde tutulmasına eleştiri AK Partinin önemli isimlerinden birinden geldi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan Twitter hesabından ‘Çıldıracağım’ başlıklı bir Tweet paylaştı. Turan Tweet’inde “Çıldıracağım! Dünyanın en başarısız Bld Bşk’ı; ama sanki eleştirecek bir icraatı yok da "sehven" diye itiraf ettiği bir yazım hatası etrafında dönüp duruyoruz! Bu yaklaşımımız; sadece bu başarısız şahsı büyütüyor. Esaslı bir dil değişikliğine gitmek zorundayız.” Cümlelerini paylaştı. Turan’ ın bu çıkışı “ Turan bu açıklaması ile , Partide dil değişikliğine gidilmesi gerektiğini,  aksi taktirde kendilerini zor günlerin beklediğini ima etti” diye yorumlandı.

Ogün İNAL