Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, bu hafta sonu ikinci kez uygulanacak sokağa çıkma yasağından, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunanların muaf tutulmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile İçişler Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür etti.
 
Başkan Üzen, sokağa çıkma yasağında muafiyet kararının; üretimin sürdürülebilirliği, istihdamın devamlılığı, zirai faaliyetlerin ve perakende sektörünün direncini koruması, üretimde aksaklığın engellenmesi adına çok önemli ve gerekli bir düzenleme olduğunu belirtti. Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığının, sağlıktan çevreye, lojistikten finansmana birçok alanı etkilediğinin altını çizen Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı, “Milyonlarca üretici, onbinlerce üretici örgütlenmesi ve firma, tanınan bu olanak sayesinde zor günlerinde nefes alabilecektir” dedi.
 
Başkan Üzen; yaptığı değerlendirmede “Kaldı ki bitkisel ve hayvansal üretim açısında nisan ayı kritik, ilerleyen ayları, sektörleri ve ekonomimizi etkileyecek bir zamandır. Sağlığımız evde kalmayı, mevsim ise üretim yapmayı gerektirmektedir. Özellikle mevsimlik işçilerimizin çalışma sahalarına taşınması ve konaklaması konusunda azami hassasiyet gösterilmeli, gerekli koşullarda sağlık açısından daha titiz olunmalıdır. İnanıyorum ki üreticilerimiz, perakende sektörümüz sosyal mesafeye ve hijyene dikkat ederek, sağlıklarıyla beraber ülkemizin mal ve hizmet üretim potansiyelini koruyacaklardır” ifadelerini kullandı.
 


Kaynak: Haber Merkezi