Çanakkale’de alınan Corona Virüs salgını tedbirlerinden biri Golf Çay Bahçesi’nden Kepez Liman bölgesine kadar uzanan sahil şeridindeki kordonlara girişlerin bariyerler ile kapatılması oldu.

Bu yasakla havaların ısınması ile kordanda gezintiye çıkmak isteyen Çanakkaleliler engellenmiş oldu. Alınan kararda Golf Çay Bahçesi bölgesinde kordana giriş bariyerler ile kapatıldı. Kordana çıkan ara yolların da yine bariyerler ile kapatıldığı gözlendi. Çanakkale’de İkinci Kordon olarak bilinen ve Barbaros Mahallesinde bulunan kıyı şeridinin de bariyerler ile kapatıldığı görüldü. İkinci Kordon’dan kıyı AVM’nin önünden Kepez sahiline uzanan sahil şeridi kapatıldı. Dabakoğlu Tesisleri’nin yanındaki ara sokaklara da güvenlik şeritleri ile kapanırken, Kepez sahilinde gezinti yapmak da yasaklandı.

Yasaklar Kapsamına Barbaros Mahallesi’nde bulunan Hamidiye Tabyası da eklendi. Tabyanın kapıları ziyaretçilere kapatıldı. Banklar ters çevrildi, tabya içinde güvenlik personellerinin halen çalıştığı gözlendi.

ÇAN’A BAĞLI MALTEPE KÖYÜNE 14 GÜN KARANTİNA KARARI
Corona Virüs tedbirleri kapsamında Çan’ın Maltepe köyünde görülen Corona Virüs vakaları ve bu vakaların köy sakinlerine virüs bulaştırma ihtimaline karşı,  Çan Hıfzıssıhha kurulunun halk sağlığını korumak için Pazar akşamı saat 22.00 itibari ile 14 gün süre ile karantina altına alınması kararlaştırıldı. Kararın ardından köyün giriş çıkışlarına çan ilçe Jandarma komutanlığı tarafından barikatlar konarak köye giriş çıkışlar engellendi. Köyde çan ilçe jandarma komutanlığı askerleri de köyden giriş çıkışların olmaması için nöbet tutmaya başladı.

ECEABAT’A DIŞARIDAN GELEN VATANDAŞLARA 14 GÜN KARANTİNA ŞARTI
Corona Virüs salgınının yayılmasını önlemek için bir kararda Çanakkale’nin Eceabat İlçesi için alındı. İlçeye giriş yapan ve hastalığı yayma olasılığı doğacağından ötürü ilçeye giriş yapan vatandaşlara 14 gün karantina uygulaması kararı alındı. Trakya bölgesinden gelen ve feribotlar ile Anadolu yakasına geçmek isteyen vatandaşların virüsü yayma ihtimaline karşı alınan önemler Pazar gecesi itibari ile başladı.yapılan açıklamada “İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun almış olduğu karara göre, bu geceden itibaren, Eceabat’a dışarıdan gelen her vatandaş 14 gün süreyle karantinaya alınacak. Eceabat Belediyesi’nin paylaşmış olduğu duyuruda, “İlçemiz Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun almış olduğu karar neticesinde, bu gece itibariyle ilçemize dışarıdan gelen ilçemiz ve köylerinde ikamet edecek olan vatandaşlarımızın, 14 gün süre ile zorunlu karantinaya alınması kararlaştırılmıştır. Buna istinaden dışarıdan gelen vatandaşlarımızın komşuları tarafından Eceabat Belediyesi: 0286 814 12 42, Eceabat Kaymakamlığı: 0286 814 10 01 numaralı hatlara bildirilmesi önemle rica olunur” ifadeleri yer aldı.

ŞEHİRLERARASI TOPLU YOLCULUKLAR İZNE BAĞLANDI
Corona Virüs salgınının yayılmasının önlenmesi için alınan tedbirlerden bir başkası ise Şehirlerarası otobüs seferleri valilik iznine bağlanması oldu. Gerekli izinleri olmayanların  şehirlerarası otobüs  seyahati yapması yasaklandı. Karar uygulanmaya başlandı. Çanakkale’ de olmasa da şehirlerarası seyahat izni olmayan ve valilik izni olmadan seyahat eden otobüs firmalarına ceza kesildi.

Ogün İnal