Çanakkale-Körfez BTK Başkanı Ahmet Çelik 2018 Troya Yılı’nın Türkiye’ de çok önemli bir kırılmanın sonucu olduğuna dikkat çekti.

Ahmet Çelik, “2018 Troya Yılından örnek alınarak 2019 Göbekli tepe yılı ve 2020 Patara yılı ilan edildi. Dolayısı ile Destinasyon turizminin ne kadar kıymetli ve değerli olduğu ortaya çıktı. Aslında biz turizmciler Amerika’ yı yeniden keşfetmedik. Bizim uluslararası fuarlara katılmamız çok önemliydi ve biz Çanakkale olarak bu konuda öncü olduk. Çanakkale’ deki turizmciler, otelciler, tüm kamu kurum ve kuruluş ile tek bir yürek olduk ve 2018 Troya Yılını başarılı bir şekilde bitmesini hep birlikte sağladık. Dolayısı ile artık hep hayal ettiğimiz Troya Müzesi ortaya çıktı. Hatta Mayıs ayının sonunda neticelendirilecek olan  “Avrupa’nın En Prestijli Müzesi “ ödülünde finale kaldık. Bu bizim için çok kıymetli bir referans. Eğer başarılı olamasak’ da bu finale kalmış olmakta çok kıymetli” dedi.

GELİBOLU YARIMADASI TURİZM AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR SAHA OLDU
“Artık iki tane adası ile Truvası ile, Truva’ daki Arkeoköyü ile,  Gelibolu Yarımadasındaki Tarihi Alan Başkanlığının kurulması ve orada ki otoritenin varlığı, Gelibolu yarımadasını farklı bir çehreye kavuşturdu” diyen Çelik, “ Alan başkanlığının çok kıymetli çalışmaları var. Dışarıdan gelen insanlar şehitlikleri gezmekten ziyade, yürüyüş yolları ile birlikte, o bölgenin havasını tenefüs edip, o atmosferi yaşayıp, 1915 yılında neler olduğu ile ilgili çok ciddi bilgiler alıp yorumlaya biliyorlar. Artık Gelibolu Yarımadası, Şehitlikler’in yanı sıra bölgeyi daha iyi anlamamız ve yorumlamamız, aynı zamanda tarihten ders çıkarabilmemiz anlamında çok kıymetli bir saha oldu” diye konuştu.

Ogün İnal