Corona Virüs nedeniyle birçok meslek grubu hizmete ara verirken kuaför ve güzellik salonlarının açık olduğunu belirten Çanakkale Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ayhan Engin iş kapasitesinde yüzde seksene yakın bir düşüş yaşandığını kaydetti. Engin, “İş olmayınca personelin maaşını veremeyen esnaf zorlanacak, işten çıkartmalar kaçınılmaz olacak. SGK ve maaşlarda durdurma kararı çıksa, bu kez işten çıkan eleman ne yapacak? İki ucu kötü değnek. Öte yandan sakin olup, önlemleri almalıyız. Sonuçta salgın hastalık riski daha büyük tehlike. Umarım 15 gün içinde üstesinden geliriz” dedi” dedi.
 
“Meslektaşlarımızı hijyen konusunda uyardık”
Tüm Dünya’yı tehdit altına alan Corona Virüs nedeniyle insanların tedirginlik yaşadığını ifade eden Başkan Ayhan Engin, “Meslektaşlarımıza sterilizasyona ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulunduk” dedi.  

“Siftah yapamayan var”
Müşteri sayısında yüzde 80 oranında azalma olduğunu söyleyen Engin, “Açık ya da kapalı olması çok fark etmiyor, görüştüğümüz meslektaşlarımız arasında hiç siftah yapmayan, ya da bir iki müşteri geldiğini söyleyen var. Gerçekten ekonomik olarak zor bir durum. Devletten beklentimiz SGK,  Bağkur ve kredi ödemelerini en az 3 ay ertelemesidir” dedi.

“Açık ya da kapalı olmasının kazanç açısından çok farkı yok”
İşletmelerin ayakta durmak için çaba göstereceğini belirten Engin, “İş olmayınca personelin maaşını veremeyen esnaf zorlanacak, işten çıkartmalar kaçınılmaz olacak. SGK ve maaşlarda durdurma kararı çıksa, bu kes işten çıkan eleman ne yapacak? İki ucu kötü değnek” dedi. Bu durumun olağandışı ve tüm Dünya’yı etkileyen bir durum olduğunu kabul ederek, umutsuzluğa kapılmadan, kimseyi kusurlu bulmadan,  tedbiri elden bırakmadan, hijyen kurallarına uyarak çalışmaya devam edeceklerini belirten Başkan Ayhan Engin, “Kapatma kararı almak için erken, kuaförler ve güzellik salonları açık, ama açık ya da kapalı olmasının kazanç asından çok farkı yok. 150 üyeniz var, sabahtan beri konuştuğumuz meslektaşlarımız içinde bir müşteri gelmedi diyen 30 kişi varsa, 1 müşteri geldi diyen 20 kişi var. Yine de sakin olup, önlemleri almalıyız. Sonuçta salgın hastalık riski daha büyük tehlike. Umarım 15 gün içinde üstesinden geliriz” dedi.

Özel Haber: Mine Tarım