Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Corona Virüsü salgınına karşı yeni tedbirler aldı. Bakanlık, bu kapsamda okullardaki tüm sosyal etkinlikleri iptal etti. Virüse karşı okullarda sterilizasyon çalışmaları ise sürüyor.

Buna göre, okullarda yapılması planlanan toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakası, yarışma gibi sosyal etkinlikler iptal edildi. Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü Çanakkale Genelinde bulunan 350 okulda da kısa bir süre önce başlattığı ilaçlama çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürüyor. Corono Virüs tehlikesine karşı Çanakkale’de şu ana kadar 250’den fala okulda ilk etap ilaçlama çalışmaları tamamlanarak sterilize edildi. Çanakkale’ de ki okulların ilaçlanmasında kullanılan kimyasal madde, daha önce 25 metrekarelik sınıflarda, Kimya Teknolojisi Bölümü öğretmenlerinin desteğiyle deterjan üretmesiyle adını duyuran Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde üretiliyor. Çanakkale’de okulların ilaçlanma çalışmasının başlatılması ile kimyasal sterilizasyon malzemesi üretimlerini de arttırmak zorunda kalan Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, üretim yapacak ham madde kalmaması üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü devreye girerek ham madde teminini sağladıktan sonra kısa bir süre duran ilaçlama kimyasalları üretilmeye devam edildi. Çanakkale genelinde ilaçlama yapılmayan okulların sterilizasyon çalışmalarında kısa süre içerisinde bitirilmesi bekleniyor.

Olası bir salgına karşı Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü de bir dizi önlem aldı. Milli Eğitim Bakanlığının açıklaması ile okullardaki tüm sosyal etkinlikler iptal edildi. Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü’ de 18 Mart öncesinde okullarda yapılması planlanan tüm etkinlikleri ile eğitim toplantılarını iptal etti. Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü ayrıca kendisine bağlı tüm okullarda öğrencileri Corona Virüsten korunmaları için eğitimler verirken öğrencilere özellikle yakın temasta bulunulmaması ve sık sık ellerini yıkamaları konusunda eğitimler verilmeye devam ediliyor.

Kimyasal ilaç ihtiyacı Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden karşılanıyor
Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü Çanakkale Genelinde bulunan 350 okulda da kısa bir süre önce başlattığı ilaçlama çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürüyor. Corono Virüs tehlikesine karşı Çanakkale’de şu ana kadar 250’den fala okulda ilk etap ilaçlama çalışmaları tamamlanarak sterilize edildi. Çanakkale’ de ki okulların ilaçlanmasında kullanılan kimyasal madde, daha önce 25 metrekarelik sınıflarda, Kimya Teknolojisi Bölümü öğretmenlerinin desteğiyle deterjan üretmesiyle adını duyuran Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde üretiliyor. Çanakkale’de okulların ilaçlanma çalışmasının başlatılması ile kimyasal sterilizasyon malzemesi üretimlerini de arttırmak zorunda kalan Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, üretim yapacak ham madde kalmaması üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü devreye girerek ham madde teminini sağladıktan sonra kısa bir süre duran ilaçlama kimyasalları üretilmeye devam edildi. Çanakkale genelinde ilaçlama yapılmayan okulların sterilizasyon çalışmalarında kısa süre içerisinde bitirilmesi bekleniyor.

Ogün İnal