Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Mart ayı Belediye Meclisi’nde gündeme gelen İdlib’de yapılan hava saldırısının ardından AK Parti tarafından eleştirilerin odağı haline gelmesi ve vatanseverliğinin sorgulanması üzerine sosyal medyada, “Ülgür Gökhan yalnız değildir” şeklinde destek mesajları paylaşılmaya başlandı.

Çanakkaleli bazı vatandaşlar Ülgür Gökhan’lı fotoğraflar paylaşarak şu paylaşımlarda bulundu: “Belediye başkanımızla ilgili bu algı operasyonlarını daha önce de oynadınız, her seferinde Çanakkale halkından gereken cevabı aldınız”, “Sizin algılarınıza, çarpıtmalarınıza Çanakkale halkının karnı tok”, “Her dönem olduğu gibi yine AKP ve siyasi gündem rantçılarının hedefi Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan. Ama bu kentin 4 dönemdir eze eze seçilen Başkanını kimseye yedirmeyiz”, “Cümlenin önünü arkasını kesip cımbızlayarak Esad destekçisi gibi ifadelerle karalama kampanyasına başlayanlar unutmasın ki, her yerel seçimde oylarını arttırarak seçim zaferleri kazanan, yurdunu ve yurttaşını herkesten çok seven, sadece Çanakkale'ye değil Türkiye siyasetine örnek bir Belediye Başkanı olan Ülgür Gökhan'ı bu içi boş algı operasyonlarına ve size yedirmeyiz.”
 
Erdinç Uslan:
Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'a açık desteğimdir. Tarih 6 haziran 2015, yer Çanakkale Cumhuriyet meydanı CHP lokali, bir gün sonra gerçekleşecek genel seçimlerle ilgili parti çalışmaları tamamlanmış ve hepimiz değerlendirmelerde bulunmak üzere parti lokalinde toplanmıştık. Demokrasilerde muhalefet partileri elbette ki siyasetin gereklerini yerine getirmek isteyeceklerdir. AKP’nin tek başına iktidarından yılmış ana muhalefet partisi üyeleri olarak, dönemin yükselişe geçen partisi HDP'nin barajı geçmesi durumunda AKP’nin tek başına iktidarının sona erme ihtimali olduğu konuşulur olan günlerdeydik. Hatırlarsanız eğer HDP, o dönemde Türkiye solunda CHP ye alternatif olarak bile gösterilir olmuştu. İşte Türkiye siyaset gündeminin böyle şekillendiği 7 Haziran 2015 seçimleri öncesi dönemin CHP İl Başkanı Sayın Hamza Karagöz ile Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın parti lokalindeki iddialaşmalarına orada bulunanlar olarak tanık olmuştuk. Ülgür Başkan, ‘HDP barajı geçer mi?’ diye sormuş, Hamza Başkan (pek çok ankete göre) geçecek gibi görünüyor diye cevaplamıştı. Bunun üzerine aralarında konuşmalarda HDP’nin barajı geçmesi durumunda AKP’nin tek başına iktidarının sonu olabileceği konuşulmuştu. Sadece bu ikili değil, Türkiye bu konuyu konuşuyordu o günlerde. AKP’nin iktidarının sonunun gelmiş olma ihtimali üzerine HDP barajı geçerse pilav hayrı yapılması iddialaşma şeklinde gelişmiş bir sohbetten ibaretti. Seçim sonuçlarından sonra AKP 258, CHP 132, MHP 80, HDP 80 milletvekili çıkarınca seçim öncesi öngörüler gerçek olmuş ve meclisteki sandalye dağılımı, AKP dışındaki partilerin bir araya gelmesi durumunda AKP’nin tek başına iktidarının sona ermesine imkan sağlayacak hale gelmişti. AKP dahil herkes tarafından bilinen gerçek ise bu tablonun ortaya çıkmasının sebebi HDP’nin barajı geçerek 80 milletvekili çıkarmasıydı. Türkiye'de yasal olarak kurulmuş, seçimlere girmesine izin verilmiş bir partinin kendi bazındaki başarısı sonucu Türkiye siyasetinin şekillenmesi ile AKP’nin artık sonunun geldiğini düşünerek dağıtılan pilav, yandaş ve taraflı medya tarafından terörist HDP ye destek olarak lanse edilmiş ve Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan ‘Pilavcı başkan’ olarak nitelendirilmişti. HDP, madem ki terör destekçisiydi o terör destekçisi partinin kurulmasına ve seçimlere girmesine kim izin vermişti? Sandıkta bükemedikleri bileği, bu şekilde çarpıtmalarla, kurgularla ve kendilerinin bile inandıkları yalanlarla algı operasyonu yapmaya çalışanlar ilk defa yapmıyorlar bunu. Çanakkale Deniz Zaferi’nin ev sahibi Belediye Başkanına, belediye meclisinde bir kadın üyeye karşı olan üslubu bahane edilerek 18 Mart törenleri yasaklanırken, bir yıl önceki 18 Mart konuşması akıllarda kalmamış mıydı?
Her şekilde halkın duygularını manipüle edip algı yönetmek üzerine siyaset yapan AKP, sandıkta yaşadığı her mağlubiyetten sonra bu saldırgan tutumu göstermemiş miydi? Şimdi Belediye Başkanının belediye meclis toplantısındaki sözlerini yine çarpıtarak CHP’nin kalesi haline gelen Çanakkale'de gündem oluşturmaya çalışan aynı zihniyet, Bu şehirde pilav, terörün destekçisi barajı geçtiği için değil, Mehmetçiğimiz destan yazdığı için dağıtılır şeklinde pankart açtırtmamış mıydı? Belediye Başkanı halka yaptığı hizmetlerden ya da yapmadıklarından dolayı eleştirilebilir, belediye başkanlığı uygun dille sorgulanabilir, siyasetçilerin eleştiriye tahammülleri olmak zorundadır da. Ancak siyaset yapmak adına, ağızdan çıkan cümleleri doğru anlamayıp başka yerlere çekip bundan prim yapmaya çalışmak siyasi etiğe de insanlığa da aykırıdır. Şimdi gündem ile ilgili meclis toplantısında söylediklerini kendi anlamak istedikleri gibi algılayıp, cümlenin önünü arkasını kesip cımbızlayarak Esad destekçisi gibi ifadelerle karalama kampanyasına başlayanlar unutmasın ki, her yerel seçimde oylarını arttırarak seçim zaferleri kazanan, yurdunu ve yurttaşını herkesten çok seven, sadece Çanakkale'ye değil Türkiye siyasetine örnek bir Belediye Başkanı olan Ülgür Gökhan'ı bu içi boş algı operasyonlarına ve size yedirmeyiz.
 
Muhammed Güngör:
Belediye başkanımızla ilgili bu algı operasyonlarını daha önce de oynadınız her seferinde Çanakkale halkından gereken cevabı aldınız, dün olduğu gibi bu gün de Sayın Ülgür Gökhan’ın yanındayız.
 
Formun Üstü
Caner Şahin:
Sizin algılarınıza, çarpıtmalarınıza Çanakkale halkının karnı tok. Ülgür Başkan yalnız değildir.
Mustafa Alptuğ Akkoca:
Her dönem olduğu gibi yine AKP ve siyasi gündem rantçılarının hedefi Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan. Ama bu kentin 4 dönemdir eze eze seçilen Başkanını kimseye yedirmeyiz.
Tunç Bozkurt:
Sosyal Demokrat Belediyeciliğin Türkiye Cumhuriyeti’ndeki öncüsü Ülgür Gökhan yalnız değildir. 
Sözlerinin cımbızla seçilip algı operasyonu yapılmasına daha önce de izin vermedik, vermeyiz.
Çağlar Bağırgan:
Ülgür Gökhan yalnız değildir.
Cahit Çelik:
Ülgür Gökhan yalnız değildir.
İsmail Işık:
Ülgür Gökhan’ın, "Rusya'nın ve Suriye'nin terörist olarak gördüğü gruplara destek vermemiz nedeniyle saldırıya uğradık" cümlesini çarpıtmayın. Kimsenin vatanseverliğini sorgulamayın. Rusya ve Suriye kendine mualif grupları terörist olarak görüyor. Ülgür Gökhan Şehitler Diyarı’nın belediye başkanıdır. Çanakkale'nin ve Ülgür Gökhan'ın vatanseverliğini bütün Dünya bilir. Adam gibi adamdır başkan. Her zaman yanınızdayız.

Hasan Sami Er