İlk olarak Çin’ de görülen ve önce Çin’ de ardından da Uzakdoğu’nun bir çok ülkesine yayılan, son olarak da İtalya, Amerika ve Avrupa ülkelerinde görülmeye başlayan korona virüsü yayılmaya insanlığı tehdit etmeye devam ediyor.

Şu ana kadar 3 bin 800’den fazla ölümün gerçekleştirdiği salgında Sağlık Bakanlığı salgının Türkiye’ ye sıçramaması için çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık Bakanlığı Corono Virüsü ile ilgili önlemleri almaya ve tartışmaya devam ederken özellikle virüsün hızla yayılabileceği  toplu taşıma araçları da ilaçlanarak  sterilize edilmeye başlandı. Çanakkale’de de, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliği ile köprü başında bulunan köy minibüsleri ve okul servisleri virüslere karşı ilaçlandı.

Köprü başında köy ve okul servislerinin olduğu alanda sıraya giren Corona Virüsü ve diğer salgın hastalara minibüsleri  tek tek ilaçlanarak sterilize edildi. Yapılan ilaçlama çalışması ile ilgili bilgiler veren Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ünal Özcan, “2020 yılının ilk günlerinden itibaren, dünya genelinde bir gündem  var. Nedir bu gündem? Hızla bulaşmaya ve yayılmaya devam eden Corona Virüsü. Corona Virüsü ile ilgili insanlarda bir şüphe var. Türkiye’nin bütün komşularında vaka görüldü. Bu konuda herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor, Sağlık Bakanlığı’mızın da bu konuda açıklamaları var. Biz esnaf teşkilatı olarak, 1 hafta önce yaptığımız Esnaf Odaları Yönetim Kurulu toplantısında konuyu değerlendirerek, özellikle insan sirkülasyonunun yoğun olduğu toplu taşıma araçlarında, bunun yayında kahvehane, kafe, lokanta ve benzeri yerler, insanların birebir temasta bulunduğu  iş yerlerinde ne yapılabilir, şu andaki durumun hassasiyetini de düşünerek, özellikle sık aralıklar ile vatandaşların ve öğrencilerin taşındığı minibüsler’ den tutun da her yerde bu hijyenik temizliye öncülük yapmak istedik. Bu çalışmayı il genelinde esnaf odaları birliğinden genelge çıkararak üyelerin uyarılması, bu konuda eğitim ve bilgilendirici çalışmalar yapılması istedik. Şoförler Odamız bu konuda öncülük yaptı, kendilerini kutluyorum ve teşekkür ediyorum, çalışmaya ilk olarak toplu taşıma araçları ile başladılar. Bu taksilerde ve diğer araçlarda da devam edecek. Umarım bir katkımız bir faydamız olur “dedi.  Özcan’ın ardından açıklama yapan Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, “Corona Virüsü tüm dünya da etkili olmaya ve hızla yayılmaya devam ediyor. Biz de toplu taşıma yaptığımız araçlarımızda olası bir virüs salgının yayılmasına çok müsait olduğu için böyle bir ilaçlama ile sterilizasyon yapıyoruz. Köy minibüsleri ve okul servisi taşımacılığı yapan üyelerimizde bu konuda çok hassas olduklarını gösterdiler. Bu anlam da kendilerine de teşekkür ediyorum. Sürekli devam edeceğimiz bu çalışmanın Çok önemli ve gerekli olduğunu düşünüyorum. Toplu taşıma araçlarına binen, okullarına gitmek için servislerine binenler gönül rahatlığı ile minibüslerinde seyahat edebilecekler” dedi.

Altuğ Acer