Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları İl Kongresi Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri Ercan Adsız Toplantı Salonunda yapıldı. Tek liste ile aday olan CHP Kadın Kolları İl Başkanı Sibel Erol tekrar seçilerek güven tazeledi. Tek aday olarak seçime Başkan adayı olarak giren Sibel Erol, partiyi iktidara taşımak için mücadele edeceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları İl Kongresi divan başkanı ve üyelerinin seçimi ile başladı. Divan Başkanlığına Sevgi Uluşal, Başkan Yardımcısı Nazmiye Gök, Yazman Satı Ürer, Yazman Ayşegül Çalışkan görev aldı. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

Düzenlenen kongreye CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, , CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, alan CHP Kadın Kolları İl Başkanı Sibel Erol, ilçe kolları başkanları ve partililer katıldı.

Tek aday olarak seçime Başkan adayı olarak giren Sibel Erol, “Öncelikle bu kongremizde şunu belirledik ki tek yol iktidar üzerine çalışacağız. İki yıl bunun için çalışacağız. Ancak muhalefette olmasına rağmen hala bu coşkuyla, hevesle, sosyal demokrat kadınlar önce kendinizi alkışlayın. İlimizin ve ilçelerimizin sorunları var biz bu sorunların hepsini gözlemledik. Bunları çözmek üzere gerekli çalışmalar yaptık. Bu sorunlar ülkede bu iktidar varken çözülmeyecektir. O yüzden bu iktidardan nasıl kurtuluruz ona bakacağız. Ondan sonra sorunlarımızı önümüze koyacağız, tekrar tekrar hepsinin üstesinden geleceğiz. Çünkü kadın zaten güçlüdür. Kadın evini de yapar, sokakta da işini yapar, kadın maddende yanar. Biz kadınlar kendimizi küçümsemeyelim. Bizim gücümüz çok kocaman, kendimizin farkında olalım. Kemal Kılıçdaroğlu bir toplantıda söylemişti ; ‘Kadınlar hep hak istiyorsunuz ama hak verilmez, alınır’. Biz haklarımızı almak için önce bilinçlenelim, örgütlenmeyi sonra faaliyete geçmeyi bilmeliyiz. İşte biz o yüzden iki yıllık dönem içerisinde bu üç sistemi bir araya getirerek kadın örgütlerimizle beraber bizi iktidara taşıyacak bu üçlü çalışmanın içerisinde olmak istiyoruz. Biz kadınlar olarak eşit hak, eşit söz,  eşit temsiliyet istiyoruz” dedi.

Hasan Sami Er