Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Peynir Üretim Kursu açılıyor. Gıda Teknolojisi branşında Peynir Üretim Kursu kapsamında kursiyer sıkıntısını gidermek için Çanakkale Merkez’deki muhtarlıklara çağrı yapıldı.

Konu ile ilgili bilgi aldığımız İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Özkan Vural, “Halk Eğitim Merkezi tarafından ilimizde Peynir Üretimi Kursu açılacak. Bu noktada yaptığımız ortak çalışma ile muhtarlıklar olarak bağlı olduğumuz bölgedeki vatandaşlarımıza duyuruda bulunduk. Kursun tarihi henüz belli değil. Meslek edindirme amaçlı kursa katılacak kursiyerler peynir yapımının inceliklerini öğrenecekler, 2-3 ay sürecek olan kurs kapsamında kursiyerlere ücret de ödenecek. Meslek edindirme kursları bünyesinde 18-24 yaşları arası bay ve bayan kursiyerler olmak isteyen vatandaşlarımızın muhtarlıklara başvurmaları gerekmektedir” dedi.
Kurs duyurusuna ilgi olduğunu da kaydeden Muhtar Özkan Vural, “İsmetpaşa Mahalle Muhtarlığı olarak yaptığımız duyuru neticesinde şu ana kadar 4-5 başvuru aldık. Kurs boyunca kursiyerler mandralarda pratik eğitim alacak” ifadelerini kullandı.  

Mine Tarım