Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği (ÇATUD) tarafından düzenlenen Çanakkaleli Yazar Ahmet Kaşıkçı’nın imza günü 29 Şubat’ta Seramik Müzesi’nde gerçekleştirildi.
Programda müzik dinletisi ve konuşmaların ardından Ahmet Kaşıkçı’nın 21 kitabı tanıtıldı ve imzalandı. Hayatını Çanakkale'ye adayan ve bugüne kadar 21 kitap kaleme alan Kaşıkçı’nın eserleri büyük ilgi gördü.
Kaşıkçı kimdir?

Şair ve yazar. 6 Mart 1946, Gelibolu / Çanakkale doğumlu. Gelibolu Cumhuriyet İlkokulu (1957), Çanakkale Öğretmen Okulu (1964), Eskişehir AÖF Eğitim Fakültesi (1978) mezunu. Öğrenimini tamamladıktan sonra, 1964’ten itibaren öğretmen olarak Bayramiç, Adıyaman, Çanakkale okullarında öğretmen ve idareci olarak görev yaptı. 1965’ten itibaren Olay TV, Ton TV gibi yerel televizyonlarda yönetici ve program yapımcısı olarak görev aldı. 1998 yılından sonra Çanakkale Turizm Tanıtma ve Alan Kılavuzları Derneği Başkanlığını yürüttü. Aysel Kaşıkçı ile evli olup, Cahit Evren ve Evrim adlarında iki çocuğu vardır. Çanakkale Şairler ve Yazarlar Derneği gibi çeşitli sanat kuruluşlarının üyesidir. Yazıları Burası Çanakkale, Boğaz, Haber gazeteleri ile Çasiradergisinde yer aldı.

“Gelibolu” konulu programlarına ve “CNN’de yayımlanan “Rüzgârın Kızı” adlı programa rehberlik ve danışmanlık yaptı. “Atatürk’üm”, “Çanakkalem” ve “Ayvalı Dünya” adlı şiirleri Salih Yıldırım, Evrim Güzelgönül ve Toroslu Belen adlı müzik öğretmenleri tarafından bestelendi.

Dilvin Altıkardeş