Çanakkale’de fuar yapma yetkisi bulunduran tek firma olan Agonya Fuarcılık, önemli bir fuara imza atmak için çalışmalarını sürdürüyor. Çanakkale’de Türkiye ölçeğinde yapılan önemli kitap fuarlarına rakip olabilecek bir fuar organizasyonunun çalışmalarını sürdüren Agonya fuarcılık sahibi Musa Uzun  Çanakkale’deki  şair, yazar, sanatçı ve kültür insanlarıyla üst üste birkaç toplantı gerçekleştirdi.  Toplantıda 29 Mayıs- 7 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan kitap fuarı ile ilgili adeta bir beyin fırtınası yaşandı. Şair, yazar, sanatçı ve kültür insanlarının kitap fuarı ile ilgili görüş ve Önerileri alındı.

“Etkili bir fuar olması için çok titiz çalışıyoruz”
29 Mayıs’ ta başlayacak olan 2. Kitap fuarı ile ilgili açıklama yapan Agonya Fuarcılık sahibi Musa Uzun “Bu yıl 2.si düzenlenecek kitap-eğitim ve sanat fuarı için aylar önceden hazırlıklar aralıksız sürdürülüyor.  Fuarda yer alacak konuşmacılar kılı kırk yararak belirlendikten sonra kendileriyle görüşmeler yapılıyor. 29 Mayıs -7 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek fuarın onur konuğu olarak düşünülen Çanakkale kökenli  Sinema Yönetmeni Nuri Bilge Ceylan’la görüşmeler sürüyor. Kesinleşen konuşmacılar arasında İslam’dan Deizme kitabıyla gündeme gelen Yeniçağ Gazetesi’nin eski yazarı Cazim Gürbüz, Felsefe profesörü Hatice Nur Beyaz Erkızan, Şair yazar Çiğdem Sezer, Şair Sezai Sarıoğlu, Yazar Aydın Şimşek gibi önemli  isimler var. Gazeteci, eski milletvekili Barış Yarkadaş’ la görüşmeler sürüyor. Fuarda  müzisyenler, ressamlar, tiyatro ve sinema sanatçıları da çeşitli etkinliklerle yer alması planlanıyor.” dedi.

Fuar girişimcileri de tanıtım için çalışacak
Tüm bu çalışmalar yapılırken Çok sayıda yayınevinin de yer alacağı fuar için görüşleri alınan fuar girişimcileri “Bu yıl 2.sini düzenleyeceğimiz kitap-eğitim ve sanat fuarı kesinlikle büyük fuarlarla boy ölçüşecek düzeyde olacak. Bundan önemlisi  fuarın kalitesi. Çanakkale halkına fuarı  ve fuar programını iyi anlatacağız. Çanakkale’yi ülkemizde ve dünyada tarihin, kültürün ve sanatın önemli merkezlerinden biri haline getirmede katkımız olsun istiyoruz. Fuara  program konuğu olarak davet edilen  kişiler popüler isimler arasından değil, alanının önemli kişileri arasından belirlenmektedir. Pek çoğu ile de görüşmeler tamamlanmıştır,”dediler. Yine Fuarın, Kepez Kapalı Pazar alanında yer alacağı, etkinliklerinse Çanakkale merkezde, Kepez Turhan Mildon Kültür Merkezi’nde ve  bunun gibi çeşitli alanlara yayılacağı, öğrencilerin ve kadınların fuardan yararlanmasına azami özen gösterileceği  fuar girişimcilerin verdiği bilgiler arasında.

Ogün İnal