ADD YAS İLAN ETTİ
Çanakkale Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çanakkale Şube Başkanı Necmi Akyalçın İblid’de meydana gelen ve 36 şehit verdiğimiz saldırının ardından ADD Genel Merkezi tarafından alınan karar gereği 3 gün süreyle ADD binalarında bulunan bayrakların yarıya indirileceğini belirterek “ Siyasi İktidar hain hava saldırında kaybettiğimiz 33 Şehidimiz için yas ilan etmiyor. ADD Genel Merkezi ve tüm ADD şubeleri ile temsilciliklerinde 29 Şubat Cumartesi günü itibari ile bayraklarımız 3 gün süre ile yarıya indirildi” dedi.

36 şehit verilen hain saldırı sonrası ADD Çanakkale Şubesinde, ADD Genel Merkezinin aldığı karar gereğince Türk bayrakları yarıya indirildi. ADD Çanakkale Şube başkanı Necmi Akyalçın yaptığı açıklamada hem hain saldırıyı kınadı, hem de ADD Genel Merkezinin aldığı yas kararını açıkladı. Akyalçın açıklamasında
“İdlib’de 36 şehit verdik. 32 yaralımız var. Yüreklerimizin yandığı, tarifsiz acıyla kavrulduğu uzun bir süreç yaşamaktayız. Şehitlik  ve  Gazilik  hepimizin için kıymetlidir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet,  yaralılarımıza acil şifalar ve Büyük Türk Milletine başsağlığı diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin de bundan sonraki süreçte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün o özdeyişinizin yolundan gitmesini temenni ediyoruz. O yol “Yurtta barış, dünyada barış” yoludur. Dış politikada, ulusalcı bakış egemen olmalıdır. 100 yıllık şanlı geçmişiyle dünya tarihine Gazi Meclis” tanımlamasıyla adını altın harflerle yazdıran, TBMM’nin izlenen siyasete acilen el koyması çağrısında bulunuyoruz. Türk Dış Politikası ve özelliklede orta doğu siyaseti şahsi kararlarla değil TBMM’nin ortak aklıyla yönetilmelidir. Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak Türkiye Cumhuriyeti’nin ulus devlet haliyle yaşamını sürdürmesinin ön koşuludur. Bundan dolayıdır ki  “hamaset”  ve “hayalcilikle”  birlikte “İhvan-ı müslimin” siyaseti, yerini, derhal Atatürk’ün çağdaş, liyakata dayalı, akılcıl, barışçıl ve ulusal çıkarları esas alan politikasına bırakmalıdır. Büyük Türk Milleti; 36 vatan evladımızı şehit verdi. Başımız sağ olsun. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin tüm Genel Merkez kurulları, 29 Şubat 2020 Cumartesi günü Ankara’da acilen toplandı. Örgütlerimiz ve üyelerimizle birlikte şehitlerimizi son yolculuğuna uğurlamak için en önlerde yer alacağız. Acılı ailelerimizin her zaman yanında bulunacağız.  Atatürkçü Düşünce Derneği, vatan savunmasında canını veren her bir şehidimizin, vatanın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk’le buluştuğuna inanmaktadır. Şehitlerimiz ulusal değerlerimizdir. tane” değil kutsalımızdır, kutsallarımızdır. Şehitlerimiz baştacımızdır. Biz Çanakkale ADD olarak Genel Merkezimizin almış olduğu karar doğrultusunda, bugün ( dün ) ADD şube binamızın önünde her zaman asılı bulunan şanlı Türk Bayrağımızı yarıya indirdik. Bayrağımız 3 gün ilan ettiğimiz yas süreci boyunca yarıda kalacak. Şehitlerimiz için bizde yas tutuyoruz” dedi.

Özel Haber: Ogün İnal