Çanakkale’nin deniz ulaşım şirketi Gestaş, 2020 yılı içerisinde planlanan yatırımlarla ilgili çalışmalarını hızlandırırken; Çanakkale Valisi ve Gestaş Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Tavlı’nın liderlik ettiği heyet, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün’ü Ankara’daki makamında ziyaret etti.
 
Geçtiğimiz hafta yöneticilerle Kilitbahir İskelesi’nde düşünülen yatırımlarla ilgili alanda tespitlerde bulunan Gestaş Genel Müdürü Mahir Sevinç, bir dizi program için Pazar günü Çanakkale’ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a, boğaz geçiş esnasında Kilitbahir yatırımlarıyla ilgili brifing vermiş, bu hattı daha verimli hale getirmek için düşünülen projeler hakkında bilgilendirme yapmıştı. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Çanakkale milletvekilleri Bülent Turan ve Julide İskenderoğlu’nun da yer aldığı görüşmede, Bakan Turhan verdiği talimatıyla Kilitbahir konusunun hızlı bir şekilde ele alınmasını istemişti.
 
Bakan Turhan’ın talimatı sonrası Vali Orhan Tavlı’nın başkanlığında Getaş Genel Müdürü Mahir Sevinç, İskeleler ve Operasyon Grup Müdürü, Yapı İşleri Müdürünün de yer aldığı bir heyetle, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün’ü makamında ziyaret etti. Şirket ve faaliyetlerle ilgili genel bilgi verilen Eyigün’e, özellikle Çanakkale-Kilitbahir hattını daha verimli hale getirecek projelerle ilgili detaylar aktarıldı. Özellikle yaz sezonunda küçük otomobil yolcularının kullandığı, boğazın en kısa hattı olduğu için çok fazla tercih edilen Çanakkale-Kilitbahir hattını daha verimli hale getirecek, iskelelerin daha kullanışlı olmasını sağlayacak, deniz ulaşımını hızlandıracak yatırımlar konusunda hemfikir olundu. Gestaş yönetimi, Ankara temasları sırasında Denizcilik Genel Müdürü Ahmet Selçuk Sert ve Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak’a da nezaket ziyaretlerinde bulundu.
 


Kaynak: Haber Merkezi